GÜNDEM

BİLİM, SANAYİ MÜDÜRÜ, VATANDAŞI UYARDI!

BİLİM, SANAYİ MÜDÜRÜ, VATANDAŞI UYARDI!

BİLİM, SANAYİ MÜDÜRÜ, VATANDAŞI UYARDI!
23-01-2015 18:34
Google News

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, tartı aletlerinin muayeneleri konusunda esnafı uyardı.

Ölçü aletlerinin belirli sürelerde muayene edilmesi gerektiğini belirten İl Müdürü Hasan Gül “ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için 1 Ocak 2015 ve 28 Şubat tarihleri arasında beyanname verilmelidir. Tartım kapasitesi 2000 kg'ın üzerinde olan otomatik olmayan tartı ile diğer tartı aletleri İl Müdürlüklerince, otomatik tartı aletleri, tartım kapasitesi 2000 kg'a kadar okuma, çıktı verebilme veya başka cihazlarla bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip elektronik tartı aletleri Yetkili Muayene Servislerince muayene edilir” dedi.

DAMGASI DOLAN TARTILAR İÇİN 1.674 TL CEZA KESİLİR

Damgası kopmuş, bozulmuş veya damga süresi dolmuş her bir ölçü aleti için 1.674 TL idari para cezası kesildiğini hatırlatan İl Müdürü Gül “ölçü ve ölçü aletlerinden muayene ve damgalama süresi dolanlar en geç 28 Şubat’a kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne müracaat etmelidir” dedi. (Eşref Öner)

ELEKTRİK VE SU SAYAÇLARI 10 YILDA BİR MUAYENE EDİLİR

Akaryakıt-LPG sayaçları ve diğer sayaçların periyodik muayeneleri hakkında vatandaşı uyaran İl Müdürü Hasan Gül “Hassas kütle ölçüleri, 5 kg'dan yukarı kütle ölçüleri, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, naklimetre, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı (LPG) sayaçlarının periyodik muayeneleri 2 yılda bir yapılır. Elektrik, su ve gaz sayaçları ise 10 yılda bir muayene edilir” dedi.

TAKSİMETRELER 2 YILDA BİR MUAYENE EDİLMELİ

Taksimetrelerin 2 yılda bir muayene edilmesinin zorunlu olduğunu açıklayan Gül “Taksimetreler iki yılda bir muayene edilir. Taksimetrelerinin muayene ve damgalama süresi dolanlar en geç 28 Şubat’a kadar Müdürlüğümüze müracaat etmelidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete