EĞİTİM

BİLİM TEKNİK, İTALYA DENEYİMLERİNİ ANLATTI

Erasmus programı kapsamında İtalya’ya giden Bilim Teknik Koleji Öğrencileri, 22 günlük eğitimlerini tamamlayıp döndü. Öğrenciler, İtalya temaslarının verimli geçtiğini söyledi.

BİLİM TEKNİK, İTALYA DENEYİMLERİNİ ANLATTI
16-05-2018 21:34
Google News

ÖĞRENCİLER İZLENİMLERİNİ ANLATTI

Bilim Teknik Koleji Müdürü Abdürrahim Demirtaş, Erasmus Programı çerçevesinde öğrencileri her sene olduğu gibi bu sene de teknik eğitim amaçlı yurtdışına gönderdiklerini belirtirken, Proje Koordinatörü M. Sait Şengal ise öğrencilere izlenimlerini sordu.

“GÜZEL DENEYİM OLDU”

Öğrencilerden Şehmus Öztoprak izlenimlerini anlatırken “Farklı bir kültürü ve Avrupa’yı göreceğimiz için heyecanlıydık. İlk defa yurtdışı deneyimini yaşadık” derken,

Hüseyin Ceray ise “Beklentim farklı bir kültüre denk gelmek, karşı karşıya gelmek değişik bir deneyim oldu” dedi.

“İMKÂNLAR ORADA GENİŞ”

Türkiye’deki eğitim ile İtalya’daki eğitimi kıyaslayan Yasin Bat isimli öğrenci “Eğitim konusunda imkânlar daha genişti. Simülasyon yapma ya da atölyelerde eğitim görme olanağı daha fazlaydı” dedi.  Koordinatör M. Sait Şengel ise “Öğrencilerimizi eğitim ortamlarına götürdüğümüzde eğitim alanlarındaki benzerlikler gördük. İki eğitim ortamında da materyale dayalı eğitim vermenin ülkemiz eğitimine benzediğini gördük” dedi.

“DEĞİŞİK KÜLTÜRLERLE TANIŞTIK”

Erasmus eğitim sürecinin katkısını anlatan Yasin Bat isimli öğrenci “Değişik kültürlerle iletişime geçmek bizim için çok güzel oldu. Farklı kültürler, farklı insanlarla karşılaşmak değişik bir deneyimdi” dedi. (İdris kinci)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete