ESNAF HABERLERİ

Bilişim Festivali için düğmeye basıldı

Bilişim Festivali (IFEST2024), Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2-4 Mayıs tarihleri arasında Değişim Bilişimle Gelecek mottosuyla düzenlenecek.

Bilişim Festivali için düğmeye basıldı
27-01-2024 20:39
27-01-2024 20:42
Google News

Bu yıl 3.sü yapılacak olan Bilişim Festivali, dijital dönüşüm, siber güvenlik, yapay zeka ve blok zincir teknolojileri ana temalarını kapsayacak. Festival, çalıştay, akademi, dene yap atölyeleri, hackathon-robotik yarışmaları, sosyal etkinlikler, gezi ve ödül törenleri ile Türkiye’de alanında bir ilk olacak. Batman Üniversitesinde siber koza merkezi açılması, TÜYAFED işbirliği anlaşmasının yapılması, YÖK nezdinde yazılım mühendisliği ve blok zincir uygulama ve araştırma merkezinin açılmasına katkı sağlayacak olan festival, Batman özelinde bilişim teknolojileri alanında birçok okulda seminerler verilmesi, danışmanlık ve destek sağlanmasına da katkı sundu. 2022-2023 yıllarında yapılan Bilişim Fuarlarında 50’yi aşkın uzman ve bilişim sektörü öncüleri ile 3 bini aşkın katılımcı yer almıştı. Bilişim Festivali (IFEST2024) kapsamında bir ilk olarak düzenlenecek olan Hackathon ile Siber Güvenlik ve Robotik Yarışmaları ile bu sene daha geniş kesimlere ulaşılması hedefleniyor.

DERECEYE GİREN ESERLER TEKNOFEST’TE YARIŞACAK

Yarışmalarda derece alanların ödülleri, festival açılışında takdim edilecek, derece alanların Batman’ı Teknofest’te temsil etmesi için destek sağlanacak. Bilişim Festivali kapsamında bu yıl Yılın Bilişime Katkı Ödülü, Tasarım Beceri Ödülü, Hackathon Derece Ödülü ve En İyi Bildiri Ödülleri verilecek. Başvurular ifest.batman.edu.tr adresinden bilgi alınacak. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete