SİYASET

BİR AÇIKLAMA DA DBP’LİLERDEN

Görevden uzaklaştırılan Beşiri Belediyesi Yönetimi, kayyum yönetimi ile Dicle Elektrik Şirketi arasında yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı, “iddialar iftiradan ibarettir” dedi.

BİR AÇIKLAMA DA DBP’LİLERDEN
17-09-2018 20:15
Google News

 

KAYYUM BELEDİYESİ İLE ENERJİ ŞİRKETİ, BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Beşiri Belediyesi’nde, faizi ile birlikte 6,5 Milyon TL’ye ulaşan elektrik borcu, ilçede gerilime yol açtı. Enerji şirketi, Beşiri ve İkiköprü Belediyelerinin su trafolarına ait elektriği kesti, ilçede 72 saate varan su keintisi yaşandı.

ENERJİ ŞİRKETİ, HİZMET BİNASININ YIKILDIĞINI İDDİA ETTİ

Enerji şirketi, hizmet binalarının Belediye tarafından yıkılıp, mühürlendiğini ileri sürdü.

BEŞİRİ BELEDİYESİ, YIKIM VE MÜHÜRLEME İDDİALARINI YALANLADI

Beşiri Belediyesi ise söz konusu borcun, DBP’li yönetime ait olduğunu, buna rağmen ödeme planı oluşturduklarını ancak tebligat gönderilmeden su trafoları elektriklerinin kesilerek, halkın susuz bırakıldığını savundu, Dicle Elektrik binasını ise yıkmadıklarını söyledi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN YÖNETİCİLER, BASININ KARŞISINA ÇIKTI

Olaylarla ilgili çarpıcı bir açıklama da görevlendirme yapılmadan önceki DBP’li Belediye Yönetiminden geldi. Milletvekili Ayşe Acar Başaran, görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve DBP’li Yöneticiler Mustafa Öztürk ile Dicle Erdem, DBP il binasında basın mensuplarının karşısına çıktı. Öztürk “Kayyum yönetimindeki Belediye, hatalarını örtbas etmek için yalana başvurarak halkın kafasını karıştırıyor. DBP’li Belediyeleri karalamaya çalışıyorlar. 6,5 Milyon borcun 2 Milyon TL’sinin, bizim dönemimize ait olduğunu iddia ettiler. Tamamen iftira. Yaklaşık 20 yıldır Enerji Şirketine herhangi bir ödeme yapılmamıştır. İller Bankasının Belediyelere gönderdiği paradan her ay kesinti yapılır. Bizden önceki AK Parti Belediyesi’nce tek kuruş ödenmemiştir. Biz göreve geldikten sonra Dicle Elektrik ile uzlaşarak, toplam 500 Bin TL ödeme yapıldı. Geri kalan borç için meclis kararı alıp, İller Bankasından kredi çekme girişiminde bulunduk. Meclis kararı, Dicle Elektrik’te mevcuttur. Elektrik kesintisi ve kargaşa, eski borç veya bizim dönemimizden kalan borçlar değil, kayyumun 2 yıldır elektrik borcunu ödememesinden kaynaklıdır. Dicle Elektrik son 6 ayda defalarca tebligat göndermesine rağmen belediye ödeme yapmamıştır. Belediye ise tebligat göndermeden, yıllardır orada duran şeflik binasının merdivenlerini, imar gerekçesiyle yıktırdı. Şirket, çalışamaz hale geldi, ilçe ve köylerde elektrikler kesildi” dedi.

“KONDANSATÖR TAKMAYARAK BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATIYORLAR”

Öztürk “Su pompalarının trafolarına kondansatör takılmadığından her ay belediye 25 bin TL cezai duruma düşüyor, bunun belediyeye 5 yıllık maliyeti 1,5 milyon TL’dir. Kondansatör takma maliyeti ise sadece 15 bin TL’dir. 15 bin TL ödemedikleri ve belediyeciliği bilmediklerinden, Belediyeyi zarara uğrattılar. Biz ise kondansatör takarak, elektrik faturalarımızı aylık 60–70 bine indirdik. Ama eminim şuanda bile bakımları yapılmadığı için çalışmıyordur. Çünkü şuan faturalar 120 bin civarında geliyor” dedi.

“ÖNCEKİ DÖNEME AİT ESNAF BORÇLARINI DA BİZ ÖDEDİK”

Kendi dönemlerinde, AK Parti Beşiri İlçe Başkanının da aralarında olduğu esnafa 1 milyonun üzerinde borç ödediklerini belirten Öztürk “Bizim dönemimizde, esnaf ya da kurumlara tek bir kuruş borç bırakmadık. 5 adet sıfır aracı, kredi kullanmadan peşin aldık. Kayyum geldiğinde de belediyenin kasasında 1 milyon civarında paramız vardı” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete