SPOR

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ...

Şırnak'ın Cizre İlçesi Nur Mahallesi'nde büyüyen ve spor yaşamını Batman Belediyespor Kulübü bünyesinde sürdüren işitme engelli milli güreşçi Sinan Sadak, üçüncü kez dünya şampiyonu oldu.

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ...
22-07-2018 20:15
Google News

 

AYAKKABI BOYACISI İKEN GÜREŞ ANTRENÖRÜ İLE TANIŞTI

Cizre'de 8 nüfuslu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sinan Sadak (23), duyma yetisini küçük yaşlarda kaybetti, ayakkabı boyacılığına başladı. 2008 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde Güreş Antrenörü Levent Kaleli ile tanışan Sinan, güreşe başladı. Müsabakalarda büyük başarı gösteren Sinan, dört kez Türkiye Şampiyonluğu kazandı. 2012 yılında İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda ikinci olan Sinan, 2014 yılında Erivan'daki Dünya Şampiyonası'nda altın madalya elde etti. 2015'te Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gençler ve büyükler kategorilerinde şampiyon olan milli sporcu, 2016 Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası ve son olarak geçen ay Rusya'nın Vladimir Kentindeki Dünya Şampiyonası'nda zirvede yer almayı başardı. Batman Belediyespor Kulübü bünyesinde spor yaşamına devam eden Sinan, hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.  

CİZRE'DEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA

13 yıllık güreş yaşamında üç dünya şampiyonluğu, bir dünya ikinciliği, 2 Avrupa şampiyonluğu ile çok sayıda Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini söyleyen Sinan Sadak “Hedeflerimde, 2019 yılında Belarus'ta yapılacak olan Avrupa, 2020'de İstanbul'daki Dünya Şampiyonası var, 2021'de de nasip olursa olimpiyatlarda madalya almayı hedefliyorum. Nasip olur da madalya alırsam bütün sporcuların hayal ettiği kariyer hedefime ulaşmış olacağım” dedi.

"BU BAŞARI GURURLANDIRDI"

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin, Batman'ın bundan sonra bu tür başarıları daha çok göreceğini ve yaşayacağını belirtti. Belediyenin spor kulübü bünyesindeki milli güreşçi Sinan'ın memleketi Cizre'nin yanı sıra Batman ve Türkiye'nin de adını dünyaya duyurduğuna dikkati çeken Şahin, "Bu son elde ettiği başarı hepimizi Batman, belediyemiz ve şehrimiz adına gururlandırdı" ifadesini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete