GÜNDEM

BİR BELDE VE 7 KÖY, BİR AYDIR DOKTORSUZ

BİR BELDE VE 7 KÖY, BİR AYDIR DOKTORSUZ

BİR BELDE VE 7 KÖY, BİR AYDIR DOKTORSUZ
24-09-2014 20:55
Google News

Balpınar Beldesi ile 7 köy ve mezraya bakan sağlık ocağında bir aydır sağlık hizmeti verilemiyor.

Belde’de bulunan Sağlık Ocağının kapısına “doktorlarımız olmadığından 15 no’lu ADSM Merkezi’ne gidiniz” yazısı asıldı. Seyrantepe Mahalle Muhtarı Ramazan Altınsaç “Daha önce burada iki doktor görev yapıyordu. 2 hafta önce doktor istedik. Ama hala doktor yok. Sağlık ocakları aile hekimliğine geçtiği için bize bakmıyorlar, hastalarımızı Batman’a götürüyoruz. Beldede ve köylerde herkesin arabası yok. Gece yarısı hastalarını Batman'a götürme imkânları yok” dedi.

15 no’lu ADSM Merkezine yönlendirildiklerini dile getiren Altınsaç “15 no’lu sağlık ocağı Batman merkezdedir. Sağlık ocağı sahipsiz kaldığı için akşamları bahçesine tinerciler giriyor. Bütün sağlık ocaklarında aile hekimi olduğu için bizi kabul etmiyorlar” şeklinde konuştu.

ATAMA YAPACAĞIZ

Sağlık ocağından sorumlu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar “iki dönemdir sağlık ocağı boş kaldı. Aile hekimliğine geçildiği için kimse tercih etmedi. Toplum Sağlığı Merkezi’nden geçici olarak görevlendirme yaptık. Orası da boşalınca Balpınar’a atama yapamadık. Bu hafta yeni mezunlar atandı. Belirli bir süre aile hekimliği eğitimini aldıktan sonra gerekli atamayı yapacağız” dedi. (İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete