YAŞAM

Bir elinde kalem, bir elinde makas…

Batmanlı öğretmen Şemdin Yıldırım, 10 yıldır rehabilitasyon merkezindeki öğrencilerine hem eğitim veriyor hem saç tıraşlarını yapıyor.

27-02-2024 20:30
27-02-2024 17:01
BATMAN
Google News

Gercüş’te 15 çocuklu bir ailede büyüyen Yıldırım, ilkokulda okurken ağabeyinin iş yerinde berberliği öğrendi. Üniversiteyi kazandıktan sonra da berberlik mesleğini sürdüren Yıldırım, bu süreçte hem çalıştı hem eğitimini sürdürdü. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir yıl ücretli öğretmenlik yapan Yıldırım, memleketi Batman'da özel rehabilitasyon merkezi kurdu. 4-20 yaş arası, zihinsel ve bedensel engelli ile öğrenme güçlüğü yaşayan 110 özel öğrenciye hizmet verilen merkezde öğretmenlik yapan Yıldırım, özel gereksinimli öğrencilerine hem eğitim hem saç ve sakal tıraşı hizmeti veriyor.

10 YILDIR HEM EĞİTİM VERİYOR HEM BERBERLİK YAPIYOR

İlkokulu Gercüş Yatılı Bölge Okulunda okuduğunu, bu dönemde Batman’da berberlik yapan ağabeyinin yanında çıraklık yaparak meslek edindiğini anlatan Yıldırım “ Okul yönetimiyle konuşarak arkadaşlarımızı tıraş etmek için izin aldık ve öğrencilerin tamamını tıraş ettik. Lise yıllarında ağabeyimin yanında çıraklık yaptım. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Sınıf Öğretmenliği Bölümünü okurken, aileme yük olmamak için berberlik yaptım. Üniversiteyi bitirip bir yıl ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra Gercüş'te özel bir rehabilitasyon merkezi açtım, özel gereksinimli öğrencilere saç tıraşı hizmeti sundum. 10 yıldır öğrencilerimin saçını kesmeye devam ediyorum” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete