GÜNDEM

BİR HAREKETİNE BAKAR

81 ilde emniyet kemeri kullanımının arttırılması amacıyla başlatılan Bir Hareketine Bakar Kampanyası ile Batman’da da uygulama ve denetimler başladı.

BİR HAREKETİNE BAKAR
13-11-2021 11:14
Google News

Batman Park AVM önünde Bir Hareketine Bakar Kampanyası kapsamında emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Vali Hulusi Şahin, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başkaya’nın katıldığı uygulamada araç sürücülerine emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

“HEDEFİMİZ EMNİYET KEMERİ KULLANIMINI ARTTIRMAK”

Maske, el afişi ve stickerleri araç sürücülerine dağıtan Vali Şahin “İçişleri Bakanlığımızın başlattığı bir farkındalık hareketi Bir Hareketine Bakar mottosuyla yola çıkıyoruz. Hedefimiz toplumdaki kemer takma alışkanlığını daha da yaygınlaştırmak. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve arka koltuklarda kemer takma alışkanlığı bu ülkede çok gerilerde. Ön koltukta şoför ve yolcu koltuğunda belli bir seviyeye geldik ama şehir içlerinde sorunlar yaşıyoruz. Hedefimiz bu kampanya ile beraber kemer takma alışkanlığını artık iyice yerleştirmek. Özellikle genç nesillere bu alışkanlığı iyice oturtturmak ki bu bir refleks haline gelsin ve araca bindiği zaman, ister özel araç ister toplu taşıma aracı, servisler hepsinde otomatik olarak 'bi hareketine bakar' dediğimiz gibi kemerlerini takmalarıdır. Bu şekilde ölümleri ve yaralanmaları çok ciddi bir oranda azaltabileceğiz. Bir hareketimizle beraber hayata tutunabileceğiz. İçişleri Bakanlığı’mızın kampanyasını tüm illerde olduğu gibi Batman’da da titizlikle yürütüyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete