HALKIN SESİ

BİR KALP BİN UMUT PLATFORMU

BİR KALP BİN UMUT PLATFORMU

BİR KALP BİN UMUT PLATFORMU
10-07-2020 17:53
Google News

 

İyilik Bulaşıcıdır sloganımızla çıktığımız bu iyilik dolu yolda iyiliği herkese bulaştırmaya devam ediyoruz. 
Ekibimiz de 35 gönüllü arkadaşlarımız bulunmaktadır. 
Bünyemizde bulunan 5 kuruluş vardır.

Bunlar;
1) Batman Eczane Teknisyenler Derneği
2) 44.Bölge Batman Siirt Muş Eczacılar Odası
3) Batman Teknikerler Derneği
4) Sahipsiz Hayvanlar Derneği
5) Batman Tillolular Yardımlaşma Derneği 
Bugüne kadar yaptığımız iyiliklerle dolu olan etkinliklerimizin tamamını yazımızda anlatacağız. 
İlk olarak;

YETİM ÇOCUKLARA LUNAPARK EĞLENCESİ
Dünya Çocukların Gülümsemesiyle Güzelleşecek sloganımızla çıktığımız yolda, yetim çocukları alarak Nas Lunapark’ta ücretsiz biletlerle eğelendirdik. Çocukların mutluluklarına ortak olduk. Palyaçolarımız oldu. Çocuklarımızın ellerine kına yaptık. Onlara küçük ikramlarımız oldu.  Amacımız insanlığını yitirmiş şu kirli dünyada geleceğimizin teminatı olan özellikle yetim ve öksüz koca yürekli çocukların yüzlerini bir nebzede olsa güldürebilmek ve onların yaşantıları boyunca kalplerinde olabilmekti.

KÖY OKULLARINA 41 KÜTÜPHANE 
Tozlu Raflarda Durmasın, Meraklı Ellerde Hayat Bulsun sloganımızla, kütüphanesi olmayan köy okulları için harekete geçtik. Topladığımız kitapları, kütüphanesi olmayan okullara götürdük. Okulların duvarlarına kütüphaneler kurduk, bu kitapları buralara yerleştirdik. Bizlere kitap desteğinde bulunan insanların sayesinde 41 Kütüphane kurduk.

SOKAKTAKİ PATİLİ DOSTLARIMIZIN YANINDAYIZ
Bünyemizde bulunan Sahipsiz Hayvanlar Derneği ile birlikte sokaktaki patili dostlarımıza yiyecek, mama dağıtımı gerçekleştirip, tedavi, bakımlarını, aşılarını yapmayı ihmal etmiyoruz. Can dostlarımızın yanındayız. Onlar bizlere emanet. Etkinliğimiz her hafta düzenli devam ediyor.

HASANKEYFTE SULAR ALTINDA KALAN CANLARI TOPLADIK
Sahipsiz Hayvanlar Derneği ile birlikte Hasankeyf ve köylerinde sular altı kalacak olan köpek, kedi, tavuk, güvercin ve kuşları topladık. Onları yeni yuvalarına ulaştırdık.

BİR EVİM OLSUN PROJESİ
Bir Evim Olsun Projesi adı altında soğuk kış aylarında hayvansever dostlarımızla birlikte kedi, köpek evleri yapımına başladık Yaptığımız kedi evlerini şehrin belirli noktalarına ve iş yerleri önüne bırakıyoruz.

KİTABINI GETİR KONSERE GİR
Kitabını Getir Konsere Gir sloganımızla Batman Valiliğiyle ortaklaşarak, bir konser düzenledik. Sanatçılarımız Celal Gümüş, Orhan Doyan, Celal Gümüş ve Celal Yılmaz, gönüllü olarak bu konserde sahne aldı. Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlediğimiz konserde herkes bilet yerine kitaplarla konsere girdi. Bu kitapları bir kumbarada topladık. Duyarlı insanlarımız sayesinde köy okullarına kuracağımız kütüphaneler için 3000 kitap topladık. Konserde Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç’ın şarkı söylemesi asıl sürpriz olmuştu.

YETİM VE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER
Valilikte gerekli araştırmalarımızı yapıp, ihtiyaç sahibi ailelerin bilgilerini alarak bu ailelere ulaşıyoruz. Hayırsever insanlarımızdan destek alarak, ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin bilgilerini sosyal medya hesabımızda paylaşarak, o ailelere yardım ulaştırılmasını sağlıyoruz. 

AHMET İÇİN EL ELE YARDIM KONSERİ
Ölümcül beyincik hastalığına yakalanan Ahmet Çınar Abay kardeşimiz için Ferhat Yıldız Öncülüğünde ve Bir Kalp Bin Umut Platformu olarak yardım konseri düzenledik. Valimiz Hulusi Şahin, Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç ve kurum amirlerinin katılım sağladığı konserimiz de yoğun ilgi görmüştü. Toplanan bağışlar, Ahmet kardeşimizin tedavisi için ailesine teslim edildi.

ASKIDA KIRTASİYE MALZEMESİ PROJESİ
Projemizi ilk olarak Cumhuriyet İlkokulunda başlattık. Kumbaralar kurduk. Evlerde kullanılmayan kırtasiye malzemelerinin bu kumbarayı atılmasını sağladık. Topladığımız kırtasiye malzemelerini köy okullarındaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Projemizin amacı çocuklardaki paylaşma duygusunu güçlendirmek. Toplanan kırtasiye malzemelerini köy okullarında ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize dağıtmaya devam edeceğiz.

8 MART KADINLAR GÜNÜNDE KİTAP VE ÇİÇEK DAĞITIMI
Dünya Emekçi Kadınlar Gününde geçmiş zihniyetlerde olduğu gibi At Avrat Silah üçlüsünü yok etmek için de olsa kadına yakışacak olan kitap ve çiçeği bir araya getirerek güzel anlamlı bir etkinliğe imza attık.

BEDENSEL ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN MAVİ KAPAK PROJESİ
Bedensel engelli kardeşlerimiz için 500 kilo mavi kapak toplayarak Batman Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğüne teslim ettik. Mavi kapaklar, tekerlekli sandalyeye dönüşerek, engelli kardeşlerimize ulaştırılacak. Çünkü biliyoruz ki en büyük engel sevgisizliktir 

GIDA KAMPANYASI
Covid19 salgını nedeniyle birçok işyeri kapanma noktasına geldi, aileler zor duruma düştü. Bu süreçte boş durmadık. Yetim ve muhtaç yaşlılarımız için gıda kampanyası başlattık. Hayırsever insanların destekleriyle birlikte 1050 aileye gıda paketi sağladık.

BİR YETİM DE SEN GİYDİR
Ramazan Bayramı öncesi yetim çocuklara yönelik kıyafet kampanyası başlattık. Yetim Gülerse Dünya Güler sloganımızla birlikte hayırsever insanların destekleri ile 550 yetim kardeşimizin yüzünü güldürmenin mutluluğunu yaşadık. Bizim sosyal medyada yaptığımız etkinliklerin fotoğraf ve videolarını paylaşmamızın amacı, duyarlı insanların da aynı iyilikleri yapıp çoğalmasıdır. Grubumuzu İnstagram, Twitter ve Facebook’ta @birkalpbinumut sayfalarından takip edebilirsiniz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete