HALKIN SESİ

BİR KİTABIN DEVAM EDEN HİKÂYESİ

BİR KİTABIN DEVAM EDEN HİKÂYESİ

BİR KİTABIN DEVAM EDEN HİKÂYESİ
14-11-2019 15:16
Google News

 

Sosyal medyada @batmankitapkulubuu sayfası tarafından 2 haftada bir kitap analizleri yaparak bir araya gelen kitapseverler, Zülfü Livaneli’nin Huzursuzluk kitabının analizi sırasında kitapta geçen çadırlarda kalan mültecilerin durumundan etkilenerek 8 Kasım tarihinden itibaren bir kampanya başlattı.
Beşiri İlçemizde, 2014 yılında IŞİD’in Irak’ın Şengal Bölgesindeki zulmünden kaçıp gelen Ezidiler için kampanya başlatan kitapseverler, ihtiyaç listesini yine sosyal medyada paylaşarak insanların kampanyalarına destek vermelerini istiyor.
Kampta kalan yaklaşık 30 aile için erzak ve yakacak ihtiyacı olduğunu belirten sayfa yöneticileri yaptıkları paylaşımda “Yıllar önce Şengal’de IŞİD zulmünden kaçıp Batman'a yerleşen, çadırlarda yaşayan 30 Ezidi Aileye yardım etmek için sizlerin de desteğinize ihtiyacımız var. Kış yaklaşıyor. Giysi ihtiyaçları başka kişilerin yardımıyla karşılanacak. 
Bizim katkıda bulunacağımız yardımlar Erzak ve odun ihtiyaçları olacak. 
Herkesin elini taşın altına koyup 3–5 demeden yardım etmesini istiyoruz. 
Yardım etmek isteyen arkadaşlar benimle iletişime geçebilir.  
“Allah şimdiden yapacağınız hayırlarınızı kabul etsin”  yazarak ailelere yardımcı olunmasını istemişlerdir.
Şu ana kadar kampanyaya destek verenlerin isimleri gizlenerek, şeffaflık gereği yapılan yardım miktarını paylaşmakta olan sayfa yöneticileri kış gelmeden bu yardımların bir an önce ailelere ulaşması için yoğun çaba sarf etmektedirler.
Bir kitabın okunmasıyla toplumsal bir olaya yaklaşım gösteren bu temiz yüreklerin başlatmış olduğu bu değerli kampanyaya destek vermek isteyenler instgram’dan  @batmankitapkulubuu adresi ile irtibata geçebilirler. 
Bu kitap sadece okunup raflarda kalmadı. 
Kitapta geçen hikâye insanları etkiledi. 
Bir anda hemen dibimizde yaşayan mülteciler için kamuoyu oluşturulmasına sebep oldu. Kitap insanın dostudur derler ya, işte dostumuz gözlerimizi kapattığımız, kulaklarımız ile duymadığımız, kalbimizle hissetmediğimiz bu insanları tekrardan görmemize, duymamıza ve kalplerimizle hissetmemize sebep oldu.
Bu kitabın hikâyesi devam ederek bize insani değerlerimizi hatırlattı.
@batmankitapkulubuu 17 Kasım tarihinde Tolstoy’un “İnsan Ne İle Yaşar” kitabının analizi için saat 14.00’da Marilyn Cafe’de bir araya gelecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete