GÜNDEM

“Bir Kurtuluş Savaşı da 15 Temmuz’dur”

Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Valilik tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle düzenlenen yemek programında şehit yakınları ve gazileri ağırladı.

“Bir Kurtuluş Savaşı da 15 Temmuz’dur”
15-07-2023 13:22
Google News

İl Jandarma Komutanlığı sosyal tesislerinde düzenlenen yemek programına Garnizon Komutan Vekili Albay Kenan Güller, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, Müftü Nihat Kök, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ümit Çiçek, şehit yakınları, gaziler ile aileleri katıldı.

Vali Canalp “Malazgirt kazanılmamış olsaydı belki bizler bu topraklarda yaşam şansı bulamayacaktık. Eğer Kurtuluş Savaşını da galibiyetle sonuçlandırmamış olsaydık, Anadolu başka devletlerin hakimiyeti altına girecekti. Benzer bir tarih 15 Temmuz 2016 yılında da milletimiz tarihindeki en sıkıntılı dönemlerinden birini atlatmıştı. 15 Temmuz, sadece ordumuzun içerisinde basit bir grubun yaptığı hareket gibi gelmesin. Reaksiyon olarak vatanımıza kastedebilecek birçok eylemin başlangıcı olabilecek bir olaydı. Ama milletimiz her zamanki ferasetini gösterdi, tehlikenin ne olduğunu yine gördü. 15 Temmuzu 6 saatlik bir zaman dilimi içerisinde bu tehlikeyi bertaraf edecek hale geldi” dedi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete