GÜNDEM

BİR NEWROZ BÖYLE GEÇTİ…

Baharın müjdeleyicisi ve Kürtlerin kutsal bayramı Newroz, Batman’da da coşkuyla kutlandı.

BİR NEWROZ BÖYLE GEÇTİ…
22-03-2018 02:42
Google News

21 MART DIŞINDAKİ TARİHLERE İZİN ÇIKMADI

Önceki senelerde, 17–20 Mart tarihleri arasında tüm kentlerde kutlanan, finali 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılan Newroz, bu yıl tüm yurtta 21 Mart Günü kutlandı. Batman’da da kutlamalar, yoğun katılımla gerçekleşti.

MİTİNG ALANI DOLDU TAŞTI

Sabah saatlerinden itibaren kitleler, Şehir Otogarı yanındaki Miting Alanında toplanmaya başladı. Batman Milletvekilleri farklı kentlerdeki Newroz Kutlamalarına katıldıkları için Batman’da bulunamadı. Batman Newroz’una HDP Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Kadri Yıldırım, DTK Üyesi Nuri Özdemir, HDP İl Eş Başkanları, DBP İl Yöneticileri, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve kalabalık bir kitle katıldı.

GÜVENLİK KONTROLLERİ KURULDU

Kitleler, polis arama noktalarında üstleri ve çantaları arandıktan sonra alana alındı. Alan içerisindeki de HDP ve DBP Newroz Tertip Komitesi tarafından güvenlik kontrolleri sağlandı.

OMUZ OMUZA HALAYLAR ÇEKİLDİ

Programda Sanatçılar Kadir Çat, Hediye ve Erdoğan’ın yanı sıra Koma Kemançe Müzik Grubu sahne aldı. Müzik şöleninin sunulduğu kutlamalarda kalabalık gruplar, omuz omuza halay çekti.

GENÇLER YİNE SAHNEDEYDİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da genç erkekler, birbirlerinin omzuna çıkarak yaptıkları kuleler ve battaniyelerle gökyüzüne uçarak yaptıkları şovlarla Newroz’un en fazla ilgi çekenleri oldu.

YÖRESEL KIYAFETLER DİKKAT ÇEKTİ

Batman Newroz’unda kadın ve çocuklar, çoğunluktaydı. Kadınlar, rengârenk yöresel kıyafetleriyle alanı renklendirirken, çocuklar da gönüllerince eğlendi.

NEWROZ ATEŞİNİ KADINLAR YAKTI

Newroz Ateşini KJA’lı kadınlar yaktı. İlk meşaleyi, KJ Temsilcisi Songül Korkmaz yaktı.

ESNAF, SATIŞ YAPTI

Newroz Alanı’nın dört bir yanını seyyar esnaflar sardı. Tavuk döner, gözleme, çerez, su ve pamuk şeker tezgahı ile alana gelen esnaf, satış yapmanın sevincini yaşadı.

PİKNİK HAVASI HAKİMDİ

Güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar, Newroz Alanında yere kilim serip, kutlamaları izledi. Ailelerin bir kısmı, yer sofrası kurarak adeta piknik yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete