ROPÖRTAJ

“BİR ÜLKENİN 50 YILDA YAŞAYACAĞINI, BİZ 3 AYA SIĞDIRDIK”

Batman Sonsöz Gazetesi olarak 2 haftada bir gerçekleştirdiğimiz Cumartesi Buluşmalarımızda bambaşka bir formatla karşınızdayız.

“BİR ÜLKENİN 50 YILDA YAŞAYACAĞINI, BİZ 3 AYA SIĞDIRDIK”
23-10-2016 21:56
Google News

 

Başkanlığını Sonsöz Gazetesi Sahibi Ercan Atay’ın yaptığı Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin çatısı altında toplandık bu hafta.

Kentin kilit ismi Vali Ahmet Deniz’i ağırladığımız programımızda Gap Gazetesi, Haber Gazetesi, Tarafsız Gazetesi, Çözüm Gazetesi, Güncel Gazetesi, TRT, Anadolu Ajansı ve İhlâs Haber Ajansı Temsilcilerinin yanı sıra Batman Sonsöz Gazetesi’nin yazar ve çalışan kadrosunu bir araya getirdik.

***

15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ operasyonları ve açığa alınan öğretmenler, KHK ile görevlendirmelerin yapıldığı Batman Belediyesi, yatırımlar ve hizmetler, kentte yaşanan trafik sorunu, hava kirliliği, anız yangınları ve uyuşturucu sorunu… Kısacası önemli konu ve sorunların masaya yatırıldığı sohbetimizde Vali Deniz’in;

Ortak Paydamız Batman”

“Batman Denince, Siyasi Düşünceler Kenara Bırakılmalı”

“Darbe Gerçekleşseydi, Irak, Suriye Ve Musul Gibi Olurduk”

“Okul Müdürlerine Başarı ve Başarısızlığı Soracağım”

“Bu Şehrin, Bir Başarı Hikâyesine İhtiyacı Var”

“50 Yılda Yaşanabilecekleri 3 Aya Sığdırdık” cümleleri öne çıktı.

***

Vali Deniz’in “Bazı ülkelerin 50 yılda yaşayacağını, biz 3 aya sığdırdık” sözleri ise sohbetimizin ana manşetine oturdu. Hiçbir soruyu geri çevirmeyen Vali Deniz ile programımıza katılım sağlayan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Süleyman Genç ve Özel Kalem Müdürü İsmail Yalçın’a tekrardan teşekkürlerimizi iletiyor, önemli konu ve konuklarla gündem oluşturan Batman Sonsöz Gazetesini izlemeye devam edin diyorum…

 

“ORTAK PAYDAMIZ BATMAN”

Batman’a atandığı 1 Haziran 2016 tarihinden bu yana yoğun bir çalışma temposuna girdiğini söyleyen Vali Ahmet Deniz’inBatman için koşturuyoruz. Kendi kaynaklarımızla, merkezin desteği ile şehir için çalışıyoruz. Bugünkü Türkiye 15–20 yıl önceki Türkiye değil, yeter ki usul nedir, yöntem nedir, neyi nerede diyeceğini bilmeyi bilmek lazım. Yerel idare, merkezi idare el ele vererek, gönül gönüle vererek çalışacağız. Ortak paydamız Batman. Şuanda kimseden bir sıkıntımız yok. Bizim asla mazeretimiz olamaz” sözleriyle başlıyor sohbetimiz.

“TALEPLERİMİZİ, ANKARA’DA BAKANLIKLARA İLETTİK”

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Sonsöz Gazetesi Sahibi Ercan Atay’ın “Son 10 gündür Ankara’dasınız. Ayrıca 2 defa da Valiler Toplantısı için Ankara’ya çağrıldınız. Neler konuşuluyor o toplantılarda?” sorusuna “Merkezi İdare Ankara'da, birçok ödeneklerimiz, büyük yatırımlarımız oradan destekleniyor. Bakanlarımızla yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Milletvekilimiz Ataullah Bey'le beraber Kalkınma Bakanımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza uğradık. Özellikle büyük ölçekli projelerimize destek istedik. Kalkınma Bakanımızdan Belediyelerimize yönelik taleplerimiz oldu, değerlendiriyorlar” yanıtını veriyor Vali Deniz.

“ORGANİZE SANAYİ TALEBİMİZDE BÜYÜK MESAFELER ALDIK”

Vali Deniz, Ankara’da yaptığı görüşmelerde, özellikle Organize Sanayi Bölgesi için destek istediklerini belirterek “Projelerimizin 2017 yatırım yılı programına alınması için bastırdık. Hepimizin önceliği olan ve Batman'ın temel sorunu olan işsizliğe karşı, Organize Sanayi için destek istedik. Orası 2 bin dönüme yakın bir yer. Avantajı ise, mevcut yönetimin devamı olacak. Hedefimiz 1 yıl içinde orayı tamamlamak. Başbakanımız açıkladı, bölgeye çok ciddi teşvikler var. Teşviklerden yararlanmak için alt yapı hazırlanmalı. Bugün fabrika kurulacak deseler, yer gösteremeyiz. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Buradaki kurumlarla altyapı kısımlarını çözüp gitmiştik. İnşallah 2017'de bitireceğiz” diyor.

“YOL İŞİ ÖNEMLİ”

Ulaştırma Bakanından Batman’ın yolları ile ilgili taleplerde bulunduklarını söyleyen Vali Deniz “Bunlar hemen olacak şeyler değil tabi, bunlar planlanıp, projelendiriliyor, tekrar masaya yatırılıp değerlendiriliyor. Bu işler bir defa söylemekle olmuyor, malum ödenek işi bunlar. Ama takipçi olacağız. Yapımı devam eden köprü için ilgilileri çağırıp süresinden önce bitirmelerini söyledim. Çünkü orası şehrin ana arteridir. Onları sıkıştıracağız. Yol işi önemli, bir yandan var olan yolları iyileştirmeler de devam ediyor” ifadelerini kullanıyor.

“KUZEY VE GÜNEY YOLU, TRAFİĞİ RAHATLATACAK”

Yol çalışmaları hakkında Vali DenizGüney Çevreyolu’nu açarsak, Diyarbakır yolundan Üniversiteye bağlanacak yol ile trafik rahatlatılacak.  Bu ay mahkemesi var, bu duruşmada 900 metrelik yeri çözersek şehir trafiği açısından önemli bir mesafe alınacak. Dünya Hastanesi Kavşağı’ndaki Kuzey yolu var, Karayolları orada da çalışıyor” bilgisini veriyor.

“HAVAMANİA SORUNUNU, KURUMLARLA ORTAK ÇÖZECEĞİZ”

Son günlerde sıklıkla konuşulan Havamania sorununa dikkat çeken Vali DenizBakanımıza Havamania sorununu açtık. Bu konudaki rahatsızlıkları ilettik, değerlendireceklerini söylediler. 2015 yılında uluslararası havacılık kriterlerine göre alınan bir karar var. Bu da özellikle imarla ilgili bazı sorunlar yaratmış. Bu sorunlar masaya yatırılacak, işin peşini bırakmayacağız. Belediye ve ilgili kurumlarla uyum galinde, birlikte hareket ederek çözeceğiz bu sorunu” diyor.

“BATMAN DENİNCE, SİYASİ DÜŞÜNCELER KENARA BIRAKILMALI”

Vali Deniz, kurumların ortak koordinasyonunun önemine vurgu yaparak “Batman denince siyasi düşüncesi ne olursa olsun, aklına ne gelirse gelsin, geniş çaplı düşünüyorum herkes o düşüncesini kenara bırakıp hizmet için çalışacak. Birlikte hareket edilince işler daha hızlı oluyor. Koordine olmayınca bazen 1 yılda çıkan evrak anında çıkabiliyor” diyor.

“ÖĞRETMENLERİN BİR KISMI, GÖREVE İADE EDİLECEK”

GAP Gazetesi Sahibi Mansur Obut'un sorusu üzerine Batman’da açığa alınan 940 öğretmenin durumu ile ilgili bilgi veren Vali DenizFETÖ ve Eğitim-Sen Üyesi olan öğretmenlerle ilgili Bakanlık çalışma yapıyor. İhraç olan ve görevden uzaklaştırılanlar ile ilgili yapılan itirazları Bakanlığa gönderiyoruz. Orada farklı kurumlardan insanlar tarafından çalışma yürütülüyor, çok ince eleyip sık dokuyorlar. Kimin ne olduğu değerlendiriliyor. FETÖ ve Eğitim-Sen Üyesi olan öğretmenlerle ilgili yapılan incelemeler sonucu, her iki taraftan da görevine dönecek olanlar var. Bakanlığın çalışmasının uzun süreceğini zannetmiyorum, en kısa sürede çalışma sonlanır” ifadelerini kullanıyor.

“SORUŞTURMALARDA KILI KIRK YARIYORUZ”

FETÖ soruşturmalarına ilişkin yaptığı açıklamada “Görevden uzaklaştırmaların çoğu Bakanlıkların çalışması ile oldu. Bizim de yaptığımız değerlendirmeler de oldu ama sayısı azdır. Bakanlıkların yıllardır bu konuda çalışmaları vardı. Şöyle bir algı oluşmasın kimsede, 15 Temmuz oldu bu kadar insan görevden alındı, diye. Öyle bir şey yok. Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı uzun zamandır çalışıyordu. Bu birkaç yıllık çalışma olmasaydı, Allah göstermesin çok ciddi sıkıntılar yaşanırdı. 17–25 Aralık'tan sonra olayın önemini hisseden hissetti. Özellikle Cumhurbaşkanımız üzerine basa basa, tehlike geliyor, dediği zaman, onların bir takım okullarına operasyon yapıldı, mütevelli heyetlerine, işadamlarına yönelik operasyonlar yapıldı. 15 Temmuz bunun miladı oldu. Biz gerçekten ince eleyip sık dokuyoruz. Vatandaş zannediyor ki, ihbar ettiğinde hemen geçerli sayılıyor, gereği yapılıyor. Böyle bir mantık yok. Karşı tarafta kripto bir örgüt, enteresan bir yapılanma var, en çok zorlandığımız konu bu” diyor Vali Deniz.

“FETÖCÜ BİLE BEN FETÖCÜYÜM DEMİYOR”

Vali Deniz, FETÖ soruşturmalarına ilişkin konuşmasının devamında “Farz et ki 700 kişi ile ilgili işlem yapmışın birine sor demez, ben FETÖ’cüyüm. O gün hainlik yapıp da ve komutanının başına silah dayayan buradaki binbaşılar bile ‘biz FETÖ’cü değiliz’ diyorlar. ‘Biz normal askeriz, emir komuta zinciri şeklince yaptık’ diyor. Yapılan itirazlar değerlendiriliyor. Sıkıntılı olmayanlar görevlerine iade edilecek. Yalnız o geceyi gözümüzün önüne getirdiğimizde, ülke uçurumun kenarından döndü. O yüzden daha dikkatli hareket ediyoruz. Olayı farklı taraflara çekmeye çalışıyorlar, sanki tamamen hukuk dışına çıkılmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. İnce eleyip sık dokumazsak bu, FETÖ'nün işine gelir. Çünkü ne kadar günahsız atılırsa mağduriyet yaratılırsa ondan nemalanıyor” diyor.

“DARBE GERÇEKLEŞSEYDİ, IRAK, SURİYE VE MUSUL GİBİ OLURDUK”

15 Temmuz darbe girişiminin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Vali Deniz “15 Temmuz sürecini hepimiz yaşadık. O geceden itibaren yaşadığımız bir hafta 10 günlük süreçte 'acaba ikinci bir dalga olur mu?' kaygısı vardı. Çünkü çok ciddi badireler atlatıldı. Eğer bu hainler başarılı olsaydı, Türkiye Devleti olmayabilirdi. Belki şu an iç savaş vardı. Aynı Irak, Suriye, Musul'daki gibi olurdu, belki daha da kötüsü yaşanacaktı. Biz bu coğrafyada bin yıldır beraber yaşıyoruz ve imparatorluk kurmuşuz. Bu yapılanlar tek başına bir örgütün, bir meczup adamın yapacağı bir şey değil. Başka güçlerin desteği de var. Bunların intikam alma duyguları da var. Geçmişten kalan şeyler var bunların hafızalarında. Bunların başka örgütlerle ilişkilerini olduğu net ve kesin” diyor.

“GEÇİCİ YERİNE DAİMİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALINMALI”

Okullarda temizlik sorunu ve hizmetli alımına ilişkin soru yöneltiyor Başyazarımız Recep Kavuş. Vali Deniz “İş Kur’dan geçici işçi alımı yerine en, kalıcı nişçi alımını uygun görüyorum. Okulların ihtiyacı nedir, kaç temizlik görevlisine ihtiyaç vardır, planlama yapılmalı. Ya kadro ile ya da hizmet alımı yolu ile yapılabilir. Hastanelerde ve Belediyelerde nasıl kalıcı temizlik görevlisi çalıştırılıyorsa, okullarda da bu yapılmalı. Bu sorunun da yavaş yavaş çözüleceğine inanıyorum” yanıtını veriyor.

“HAVA KİRLİLİĞİNİN KAYNAĞINI BULMAMIZ LAZIM”

Batman Haber Gazetesi Sahibi Ferhat Malgir’in, hava kirliliğine yönelik sorusuna “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, hava kalitesini ölçecek bir cihazı istedik, 3 haftadır, kentte ölçüm yapıyor. Ölçümleri devam ediyor. Bu hava kirliliği neyden kaynaklanıyor, onu test etmemiz lazım. Tüpraş’tan mı kaynaklanıyor? Bazı borularda yer değişikliği yapıldı, bazıları kapatıldı, acaba ondan mı kaynaklanıyor, başka bir neden mi var, onu bu cihaz sayesinde ölçmemiz gerekiyor” yanıtı veriyor Vali Deniz.

“ANIZ YANGINLARI NEFES ALDIRTMADI”

Vali Deniz, anız yangınlarına ilişkin gelen soruyu “Anız yangınları için Bakanlığa yazı yazdık. Cezalar uyguluyoruz ama bunun önüne geçemiyoruz diye belirttik. Doğrudan gelir desteğini keselim dedik. Çünkü jandarma ve polis tarafından yapılan tüm denetimlere rağmen önüne geçemiyoruz. Batman’da anız yangınlarına karşı büyük mesafe de aldık aslında. Bismil’de meydana gelen anız yangınları da Batman’ı olumsuz etkiliyor. Oraya da yazı yazdık. Devreye girdiler ama yine de nefes almakta güçlük çektik” ifadeleri ile yanıtlıyor.

“UYUŞTURUCU KONUSUNDA İÇİNİZ RAHAT OLSUN”

Uyuşturucu madde kullanımı ve satışı konusunda gelen şikâyetlere değinen Vali Deniz Bu konuda şikâyetler bana da geldi. Uyuşturucuya karşı özel ekiplerimiz var. Son 10–15 gün içinde ciddi operasyonlar yaptık. Okul çevreleri, parklar denetlendi. Batman’da bu sorunu asla ve asla kabul etmemiz mümkün değil. Madde satılması, kullanılması, hatta açık sigara satılmasını dahi kabul etmiyoruz. Emniyet tarafından yürütülecek denetimlerde acımasız olacağız. 15 Temmuz’la birlikte görev yoğunluğu yaşıyoruz. Emniyetten açığa almalar, ihraçlar oluyor, iş yoğunluğuna karşı aksamalar yaşanabiliyor ancak buna rağmen uyuşturucu madde sorununu, kentin en önemli sorunu olarak görüyorum. İnternet cafe’lerdeki bazı yanlışlıklar da kulağımıza geldi. Rahat olun, kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. Vali olarak görev aldığım yerde asla ve asla uyuşturucunun kullanılıp satıldığına dair hiçbir şey duymak istemiyorum. Sonuna kadar gideceğiz ve yıldıracağız. Taviz vermeyeceğiz” diyor.

“OKUL MÜDÜRLERİNE BAŞARI VE BAŞARISIZLIĞI SORACAĞIM”

Batman’da eğitim sorununa ve hedeflerine ilişkin açıklama yapan Vali DenizElbette hedefimiz, başarı sıralamasında ilk sıralarda olmak. Tabi bu, zamanla olacak bir şey ama bu şehir bunu rahatlıkla kaldırabilir. Ama bu hedefte önemli ayaklar var, aile, öğretmenlerin tecrübesi, fiziki mekânlar, okul idarecilerinin tutumu var. . Gece de olsa okul müdürlerini çağıracağız, göreviniz neydi, ne yaptınız, geçen seneki başarılarınız, bu seneki hedefleriniz, kaç öğrenciyi üniversite gönderdiniz, bu yıl ne yapacaksınız, bunların tümünü masaya yatıracağız. Netice almak için topyekûn işin içine girmemiz gerekiyor. Etrafımızda dönen dolapları, ülke olarak başımıza gelenleri görüyoruz, bu yüzden daha fazla çalışmalıyız. Bugün, Hükümetimizin ortaya koyduğu ciddi bir 2023 hedefi var. 2 triyon dolar, 500 milyon dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başı gayri safi milli hâsılat gibi hedeflere, üretmeden, çalışmadan ulaşamayız. Zaten bu hedefler, birilerini ürkütüyor. Bu yüzden hedef tahtasına koymuşlar bizi. 15 Temmuz’u yaptıran güçler, başarısız olduk deyip geri adım mı atacaklar sanki? Türk, Kürt, Arap, Türkmen hepimiz kardeşçe yaşıyorken, bir mezhep savaşı yaratmaya çalışıyorlar. Irak, Musul, Suriye’de oyunlar oynanıyor. Bunları görüp daha çok çalışmalıyız” diyor.

“ÖDENEKLERİ ARTTIRMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Batman Haber Gazetesi Sahibi Ferhat Malgir’inKOSGEB ve İş Kur’dan eleman desteği düşük değil mi?” sorusu üzerine “Bana ayrılmış bir ödenek var, mesela 5 bin lira. Biz onun üzerine 5 bin lira daha eklemeye çalışsak 10 bin lira ödenek kullanmışız. Normalin üstünde kullanmışız. Şimdi yeni bir ödenek daha almaya zorlanıyoruz. Burada şehir durmuyor ki. Bir başka şehir bunu kullanmayabilir. Ancak burada hareketli bir şehir var, yatırımcı hareketli, dolayısı ile ödeneği kullanıyorum. Şimdi bu ödenekleri arttırmak için uğraşıyoruz. Sanayiciler için 1 yıllık hedefler belirledik, 2 bin dönüm alanda 15 işletmenin kurulması demek, birçok sorunun çözülmesi demek olacak. Terörle mücadeleye, kalkınmaya, huzura etkisi olacak” yanıtını veriyor Vali Deniz.

“ŞEHİR MEYDANI, ÖZEL VE FARKLI BİR PROJE OLMALI”

Batman Sonsöz Gazetesi Yazarı Şehmus Temiz’in Batman’a bir şehir meydanı kazandırılması yönündeki talebine “Bu konuda önerileri almak lazım. Mimarisi, görselliği, içi-dışı bu kentle bütünleşecek bir proje olması lazım, çok özel ve farklı olması lazım. Yaşadığımız bu sıkıntılar olmasa, bu kentleri tarihi dokusuyla, kültürüyle, doğasıyla tutmak mümkün değil, turizmde çok ileri gidecek güzelliklere sahip. Van, Siirt, Mardin, Batman, Bitlis… Çok ayrı güzelliklere sahip. Geçmiş yıllardan bu yana terör belası olmasa, bu bölgeleri tutmak mümkün olmazdı. Ama ne yazık ki bu bela, bölgenin gelişimine de engel oldu. Tabi ümitliyiz. Geçmişle bugünü kıyasladığınızda bakıyorsunuz örgüte katılımlar azalmış. Elimize gelen kayıtlar var. Şırnak’ta, Cizre, Silopi, Nusaybin’de yaşananlarda vatandaş, oyunları gördü” açıklamasını yapıyor Vali Ahmet Deniz.

“DEVLET, BELEDİYELER KONUSUNDA BUNU YAPMAYA MECBURDU”

Batman Sonsöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ubeyd Baş’ınValilik ve Emniyet gibi kurumların önündeki güvenlik bariyerleri, tedirginlik havasını yaşatıyor. Ne zamana kadar duracak bir bariyerler?” sorusuna ise “Karşımızda hain bir örgüt var. Talimat almış. Vatandaşın yürekli duruşu da bunları rahatsız ediyor. Biz tedbir almak durumundayız. Gerçekten yoğun çalışıyoruz. 24 saat boyunca birçok şeyleri düşünüyoruz, ölçüp biçip tartıyoruz. Onların bazen kendi aralarında yaptığı konuşmalar dahi bize geliyor. Yoksa benim de aslında hiç sevmediğim bir şeydir. Mesela çok fazla koruma taşımayı bile sevmem. Ancak tedbir almaya mecburuz. Belediye diyorsunuz. Devlet neden bunu yapmak zorunda kalsın? Ama mecbur kaldı. Kaynaklar, ne olduğu belli olmayan yerlere harcanıyorsa, hizmetin dışında kullanılıyorsa devlet buna elbette dur diyecek. Vatandaş, niye oy verdi? Hizmet için” yanıtını veriyor Sayın Deniz.

“ZİLEK SUYUNU ŞEHRE KAZANDIRACAĞIZ”

Vali Ahmet Deniz, Batman Sonsöz Gazetesi Yazarı Ekrem Işık’ın Zilek Suyuna ilişkin sorusunu “Protokol yapılıyor, DSİ ve Belediye karar aldı. İlk iş, kaynak suyunu şehrimize getirilmesidir. Çalışmalar hızlanıyor” sözleriyle yanıtlıyor.

“İLUH DERESİ İÇİN DÜĞMEYE BASTIK”

Konu, İluh Deresinden açılıyor. TRT Temsilcisi Hacı Şirin Yılmaz’ın sorusu üzerine “Çevre Şehircilik Bakanlığı ile görüştük. Uzmanlar gelecek. Yol haritası çıkaracak. Kentsel dönüşümle nasıl bir hale getirebiliriz, şehri rahatlatabiliriz, bunu inceleyeceğiz. Pırıl pırıl bir mahalle olsun, yürüyüş yolları, bankları, yeşil alanları ile bütünleşsin, kanal sürekli temiz su tutsun, düğmeye bastık” açıklamasını yapıyor Vali Deniz.

“YATIRIM VE HİZMET İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ ŞART”

Sorular üzerine Milletvekili Ataullah Hamidi ile aralarındaki uyumu açıklarken “Çalıştığımız yerde karşılıklı uyum ve ahenk, en arzu ettiğimiz şeydir. Doğrusu da budur. Çünkü bizler gelip geçiciyiz, Makamlar gelip geçicidir. Makama bir şey koymamız lazımdır. Hizmet nasıl olacaksa, milletvekilimiz vardır, halkımızın seçtiği, iktidar partimizin temsilcisidir. Tabi muhalefet partisinin de olabilir, yeter ki duruş olsun. Biz, Hükümetin ve Bakanlığın temsilcileri birlikte yükleneceğiz ki sesimiz daha gür çıksın. Ne kadar güçlü ve tek bir ses çıkarsa, hizmet almamız daha mümkün ve hızlı olur. 80 il vardır, her ilin bir talebi vardır. Devletin elbette bir planlaması vardır. Ancak ek talep istiyorsan, güç birliği şarttır. STK’lar olacak, basın olacak” ifadelerini kullanıyor Vali Deniz.

“MAÇ İZLERKEN KÜFÜR KULLANMAM”

Batman Sonsöz Gazetesi Spor Yazarı Hakan Tufan’ın sorusu üzerine amatör spor kulüpleri ve Petrolspor’dan bahseden Vali Deniz “Yıllarca amatör olarak futbolculuk yaptım. Ancak daimi sporum, tenistir. Hafta sonu yapılacak federasyon seçimlerinden sonra Batman’ı masaya yatıracağız. Burada yapımı süren dört dörtlük spor yatırımları var. Buralarda hem ulusal hem de uluslararası turnuvalar yapmak istiyoruz. Bu da kentin tanıtımında çok önemli. Tenis, şuanda dünyada ve Türkiye’de popüler hale gelmeye başladı. Daha önceden zengin sporu olarak bilinirdi. Ancak tenis, tam bir aile sporudur. Eşinle oynayabilirsin, kızınla oynayabilirsin, oğlunla yapabilirsin yani aile sporu olarak oynayabilirsiniz. Bu arada Galatasaray’ın Kongre Üyesiyim, onun için maçları ben heyecanla izlerim. Maçlarına gittiğimde de protokolde maç izlemem, tribünde coşkuyla izlerim, bağırırım, çağırırım ama asla küfür etmem”

“PETROLSPOR’DA DAİMİ YERLİ SPORCU OLMALI”

Batman’ın, spor dalında alt yapıya müsait bir şehir olduğunu söyleyen Vali Deniz “Günü birlik başarılar yerine, uzun vadeli başarıları arzu ediyorum. Benim gönlümde olan, Batman Petrolspor’da 3–5 yıl sonra en azından 5 tane direk oynayacak yerli sporcu olsun. TEİAŞ, TÜPRAŞ gibi takımları da masaya yatırıp elimizden geldiği kadar destekleyelim. Çünkü son dönemlerde ciddi yatırımlar yapılıyor, çok güzel tesis ve sahalar yapılıyor ama önemli olan buralara çocukları yönlendirebilmemizdir. Bu konuda sorun yaşıyoruz halen. Yeni mevzuatta da geçiyor bu. Sporda başarılı çocuklar bursla, ek puanlarla okutulacak. Çünkü müziksiz, sanatsız, sporsuz istediğin kadar makam mevki sahibi ol, istediğin kadar zengin ol eğer bunlara değer vermiyorsan bir yerde bir şeyler eksik kalıyor” diyor.

“BU ŞEHRİN, BİR BAŞARI HİKÂYESİNE İHTİYACI VAR”

Vali Deniz, sporla ilgili açıklamalarına “Futbolu seversin, sevmezsin o ayrı bir şey ama artık dünyada spor, illerin, bölgelerin ve ülkelerin tanıtımında önemli bir etki taşıyor. Gençler üzerinde etkili. Bütünleştirici ve birleştirici bir etkisi var. Petrolspor’un da bu etkisi var. Bu yüzden desteklenmeli. Bu şehrin bir başarı hikâyesine ihtiyacı var. Şehrimizin tanıtımını yapsın, küfürsüz maçlar oynansın, kadınlar kız çocuklarımız tribünlere gelsin, birlikte maç izleme, Petrolspor’un maçlarını heyecanla bekleme, kaynaşma ve kucaklaşma fırsatı oluşsun” ifadeleri ile devam ediyor.

“50 YILDA YAŞANABİLECEKLERİ 3 AYA SIĞDIRDIK”

Kentte yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yapan Vali Deniz’in “Bazı ülkelerin 50 yılda yaşayacağını biz 3 aya sığdırdık. Yoğun günler yaşıyoruz. Gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Bundan sonra daha seri çalışacağız, bunu göreceksiniz. Sizlere daha çok geleceğim, tek tek bütün arkadaşlara gideceğim. Bugüne kadar hem basında, hem STK’larda çok yere uğramam lazımdı. Çünkü fikir fikirden üstündür. Unuttuklarımızı, eksiklerimizi değerlendireceğiz” sözleri ile bitiriyoruz sohbetimizi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete