SİYASET

BİR VEKİLİN GÖZYAŞLARI...

“Ayşe Acar, yaşadıklarını anlatınca gözyaşlarını tutamadı”

BİR VEKİLİN GÖZYAŞLARI...
15-11-2015 18:32
Google News

 “Ayşe Acar, yaşadıklarını anlatınca gözyaşlarını tutamadı”

HDP/DBP Batman il teşkilatları, Silvan’da yaşananlara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Batman’da Cumartesi günü düzenlenen ve Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına da tepki gösterildi. Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde düzenlenen açıklamaya Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ve Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ile Barış Anneleri destek verdi.

“ÖZYÖNETİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Karaağaç “Yıllarca Kürt halkının statü talebine kulak tıkayan AKP Devleti, halkın kendi özyönetimlerini oluşturma kararına katliamlara cevap vermiştir. Varto’da, Gever’de, Silopi’de, Silvan’da yıkım ve katliam politikalarını devreye koymuştur. Bir yandan tanklarla, toplarla kentler, mahalleler ateş altında kalırken, diğer yandan her gün düzenlediği operasyonlarla evler, işyerleri basılmakta, onlarca Kürt’ü tutuklayarak zindanlara atmaktadır. Bu yapılanlarda hedef, Kürt’ün iradesini kırmaktır. Ancak bizler korkmayacağız. Özgürlüğümüzde, kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

AYŞE ACAR, SİLVAN’DA YAŞADIKLARINI ANLATTI

11 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan’da nöbet tutan Milletvekili Ayşe Acar Başaran isle ilçede yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Camilerin, ev ve işyerlerinin top atışları ile harabeye döndüğünü açıklayan Acar Başaran “Silvan'da kaybeden halk değil, yenilen ve kaybeden AKP zihniyetidir. Şunu iyi bilsinler bizler Özyönetimden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, ev baskınlarında gözaltına alınanlara destek vermek amacıyla Adliyeye gitti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete