GÜNDEM

BİR YILDA 600 ESNAF KEPENK KAPATTI!

BİR YILDA 600 ESNAF KEPENK KAPATTI!

BİR YILDA 600 ESNAF KEPENK KAPATTI!
27-01-2015 19:36
Google News

Kentte birçok sektörde faaliyet gösteren esnaf, vergi ve banka kredilerinden dolayı iş yerlerinin kepenklerini indirdi.

Esnaf Odası ve Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Kaplan, kentte son bir yıl içerisinde odaya kayıtlı 600 esnafın iş yerlerini kapattığını söyledi. Esnafı, borçlardan dolayı zor günler yaşadığını belirten Kaplan “Esnafımız zor günler geçiriyor. İşlerinde ciddi anlamda düşüş var. Biz bu durum karşısında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Esnafımızın birçoğu borçlu ve borçlarını ödeyecek durumda değil. Tabi bu esnaflarımız sadece bize kayıtlı olanlar bunların dışında da çok sayıda esnafın kepenk indirdiğini biliyoruz” dedi.

GİZLİ BİR EKONOMİK KRİZ VAR

Batman gibi Türkiye’nin birçok yerinde de esnafın zor durumda olduğuna dikkat çeken Kaplan “Gerçekten gizli bir ekonomik kriz var. Bu durum, seçim sürecinden dolayı gündeme gelmiyor. Ancak seçim sonrası herkes bu durumu görecek ve kriz meydana gelecek. Odamıza kayıtlı yaklaşık 3 bin esnaf var. Bu esnaflardan 600’ü işyerini kapattı ve birçoğu da bu durumla karşı karşıyadır. Hükümet yetkilileri gittikleri her yerde yaptıkları yatırımlardan konuşuyor. Ancak biz gözle görülen bir yatırım göremiyoruz” açıklamasını yaptı.

UZUN VADELİ BORÇLANMAYA GİTMESİNLER

Bütün olumsuzlukların işsizlikten kaynaklandığını ifade edene Kaplan “İnsanların iş yeri açmaya teşvik edilmesi gerekirken, insanlar iş yerlerini kapatıyor. Kentteki esnafları uzun vadeli borçlanmaya karşı uyarmak istiyorum. Kesinlikle uzun vadeli borçlanmaya gitmesinler. Çünkü ülkenin gidişatı iyi görünmüyor. Yüksek miktarda borç altına girmemeliler” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete