GÜNDEM

“BİRİLERİ CAMİLERİ YIKSA DA BİZ YİNE YAPARIZ”

Batman'ın Balpınar Beldesi’nde restore edilen bir caminin açılışında konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, camilerin Müslümanları bir araya getirerek gönüllerini kaynaştırdığını ifade etti.

“BİRİLERİ CAMİLERİ YIKSA DA BİZ YİNE YAPARIZ”
15-05-2016 19:23
Google News

1970'lere kadar kerpiçli olan Balpınar Camisi, 1973 yılında kerpiçler yerine beton yapıldı. Aradan geçen yaklaşık 50 yıl sonra bu sene tekrar restore edilerek açılışı yapıldı. Caminin açılış törenine Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Gercüş İlçe Vaizi İbrahim Halil Yakut ve cami cemaati katıldı. Cami Dernek Başkanı Seyithan Ekinci ve Balpınar Cami İmam Hatibi Abdulalim Tanhan’ın konuşmalarından sonra, namaz kılan ve Kur'an-ı Kerim okuyan çocuklar arasında yarışmalar düzenlenerek dereceye girenlere ödüller verildi.

Açılış programında konuşan Müftü Turgut Erhan “Maalesef son zaman dilimleri içerisinde camilerde bombaların patlatıldığı içindeki o kutsal eşyaların tarumar edildiği bir zaman diliminde yaşıyoruz. Birileri bu camileri yıksa da yaksa da hiç bir zaman gönüllerden asla Allah'ın evi diye nitelendirin bu mekânları silemeyeceklerdir. Onlar yıksa da Müminler ve Müslümanlar inşa etmeye devam edeceklerdir. Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da inşalar devam edecektir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete