GÜNDEM

BİRİNCİLİK, KENYALI ATLETLERİN

“470 atletle maraton…”

BİRİNCİLİK, KENYALI ATLETLERİN
18-03-2018 22:06
Google News

Batman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü nedeniyle Türkiye, Kenya ve Etiyopya'dan 470 atletin katılımıyla Uluslararası Yarı Maratonu düzenlendi.

KENYALI 1 OLURKEN ETİYOPYALI ATLET 2. OLDU

Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen yarı maratona 470 atlet katıldı. Kozluk İlçesine bağlı Samanyolu Köyü'nden başlayan 21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot birinci, Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa ikinci, Kenyalı atlet Moses Too ise üçüncü oldu.

KADINLARDA DA KENYALI 1.

Kadınlarda ise Kenyalı Daisy Jeptoo Kimeli birinciliği, Türk Atlet Nuran Satılmış ikinciliği, yine Türk atlet Nursel Karataş üçüncülüğü elde etti.

“BATMAN’DA GÜVENLİĞİMİZ VAR”

Maratonu izleyen Vali Ahmet Deniz, "Batman artık geçmişteki sıkıntıları aştı. Allah'a şükür huzurumuz, güzelliğimiz, güvenliğimiz var. Bunlar olunca da artık Batman'da sportif müsabakalar konuşuluyor. Uluslararası bir maratonu, kültürel etkinlikleri konuşuyoruz” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise etkinliğin Batman'da yapılmasının önemine değindi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?