HALKIN SESİ

Birlik olma günüdür

Sevgili Sonsöz Gazetesi okurlarım,  Uzun bir aranın ardından yine, Petrolspor’un gidişatını, ligde kalma ihtimalini yorumlayacağım.

Birlik olma günüdür
10-04-2023 17:12
10-04-2023 17:15
Google News

Öncelikle, son iki haftada alınan Tarsus ve Bayburt maçlarının analizi yapacağım.

Petrolspor’un, kesinlikle son iki haftadır aldığı galibiyetlere ihtiyacı vardı.

Öyle ki, haftalardır kazanamayan bir takımın kendine gelmesini sağlayan şey deplasmanda farklı kazanılan Tarsus maçı oldu.

Tarsus maçı galibiyeti ile moral bulan Petrolspor, Ak Parti Milletvekili 1. Sıra adayı Ferhat Nasıroğlu’nun her maça prim sözü büyük bir dopink oldu.

Milletvekili adayı Nasıroğlu, Petrolsporlu futbolcuları ve teknik heyetini ile birlikte yöneticileri iftar yemeğinde ağırladı.

Bu iftar yemeğinde fotoğraf karelerine yansıyan Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir’in iftar yemeğine katılıp, birlik mesajı, büyük bir moral olu.

Niye moral olu derseniz, malumunuz geçen yılki şampiyonluk hikayesinde iki brokratında katkıları olmuştu.

Ama bu sezon ne hikmetse sayın Kıraç ve sayın Demir bu sezon hiçbir maça gelmeyip, sadece dışarıdan takımı izlediler ve kötü gidişatta Nasıroğlu’nun davetine icabet ettiler.

İnşallah bu birliktelik perçinleşir ve daha da büyür.

Bunun yanında Petrolspor yönetimine gönül koymuşlar yeniden gönüllerini Petrolspor için bir kenara bırakır, maddi ve manevi destek verirler kalan son 6 maç için.

Çünkü gün birlik olma günüdür.

Çünkü gün Petrolspora sahip çıkma günüdür.

***

Birlik olma günü derken, doğrusu Petrolspor’un gidişatından ve kalan maçlardaki  zorluklarından bahsedeceğim.

Artık Petrolspor’un ligde kalan maçları hiç mi hiç kolay değil.

Doğruya doğru, takımın halinin iyi olduğunu, ligde güvende olduğumuzu söylemek yalan olur.

Ligde kalma stresi ile şampiyonluk stresi aynı orantıdadır.

Takımın durumu kritik, bizlerin, Batman şehrindekilerin de bu durumda sorumluluk üstlenip elimizi taşın altına koyup, destek vererek, takımı moral ve motive ederek takımı lige tutundurmaya çalışmalıyız.

***

Yazımda değineceğim diğer bir konu ise: “Futbolun içindeki Irkçılık”

Ben şahsen, insanların din, dil, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin birbirinden üstün ya da aciz olduğunu düşünmüyorum.

Ve dolayısıyla, herhangi bir grubunun “Terörist” olarak da yorumlanmasının cahilce olduğunu, bir taraftar grubunu, sadece geldiği şehire bakarak stada almamanın (İlk yarıdaki Bursaspor deplasmanı) veya küfürler ve pankartlar yoluyla kışkırtmanın, 1980’lerde kalmış olması gereken gereksiz bir holiganizm olduğunu, futbol gibi, siyasetten ve diğer çatıma ortamlarından uzak tutulması gereken bir ”Spor Organizasyonun” “Sen teröristsin, sen hainsin” gibi akla sığmayan şeylere alet edilmesine sonuna kadar karşıyım.

Bunları niye yazdım derseniz, taraftarlarda genel kanı batı illerindeki takımlar, bölge takımlarına farklı gözle bakıyorlar. Yakın şehirlerin takımları birbirlerini sıkmadan, puan hesapları yaptıkları artık aşikardır. Son haftalardaki maçların sonuçlarına bakarsanız anlarsınız.

Lütfen unutmayalım, Futbol bir siyaset yada bir ideolojiyi yayma sahası değil, spordur. Siyasetin yeri meclistir, futbol sahası değildir.

Bu yanlışları doğruya çevirmek için, Petrolspor’u bu sezon ligde tutup,  gelecek sezon için iyi bir yapılanma olması gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete