GÜNDEM

BİRLİK VAKFI, BASINLA BULUŞTU…

BİRLİK VAKFI, BASINLA BULUŞTU…

BİRLİK VAKFI, BASINLA BULUŞTU…
28-12-2014 22:47
Google News

10 Ekim 2014’ten bu yana Batman’da faaliyet gösteren, dar gelirli ailelere yardım ve öğrencilere burs vermek amacıyla çalışmalar yürüten Birlik Vakfı, Batman’da yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Gültepe Mahallesi’ndeki dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamdullah Tüzün, derneğin çalışmaları hakkında basına bilgi verdi. Tüzün, açıklamasında “Vakfımız insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır ilkesini amaç edinen bir sivil toplum oluşumudur. Vakfımız, geniş kitlelerin ilgisini çekmiş, değişik siyasi anlayışlarda olsalar da seccade dostluğunda birleşmiş, inancına ve insanına hizmet etmeyi prensip edinmiştir. İlimizde de vakıf çatımız altında farklı siyasi anlayışların kendini ifade edebilecekleri, her türlü çalışmayı icra edebilecekleri sıcak bir ortam oluşturulmuş ve bu yönde çeşitli faaliyetler icra edilmiştir” dedi.

OSMANLICA DERSİNİ DESTEKLİYORUZ

Osmanlıcanın, Ortaöğretim Kurumlarında ders olarak okutulmasını olumlu bir gelişme olarak tanımlayan Tüzün “Eğitim şurasında alınan tavsiye kararlar arasında bulunan Osmanlıca dersinin Ortaöğretim kurumlarında ders olarak okutulmasını oldukça önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu kararın gerçekleşmesiyle birlikte, tarihi bağlarımız ile olan kopukluğun giderilmesi, geçmişinden güç alarak geleceğini imar eden bir genç neslin oluşacağını ümit etmekte ve gençlerimizin tarih bilinci konusundaki duyarlılığın artmasına vesile olacağından bu değerlere sahip çıkılarak, gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanmasını bir görev biliyor ve bu konuda atılacak her türlü adımı destekleyeceğimizi şimdiden kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete