GÜNDEM

“BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILMALI”

Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği (Bisyad), 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

“BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILMALI”
05-06-2014 20:22
Google News

Açıklamasında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan dernek başkanı Abdulkadir Ekmen “18. yüzyılda başlayan sanayi devrimi, insanoğlunun doğayla olan ilişkilerinde köklü bir değişimi de beraberinde getirmiştir. Sanayileşme-kentleşme süreçlerinin yarattığı yoğunlaşmış çevre kirliliği sorunlarıyla tanımlanabilecek bu ilişki, 20. yüzyıla gelindiğinde ne yazık ki artık küresel ölçekte bir çevresel krize dönüşmüştür.

Bu gerçekliği sihirli bir değnek ile düzeltemeyeceğimize göre kişisel bazda mevcut doğal kaynaklarımızı en verimli düzeyde kullanma ve doğaya en az zarar verecek bir yaşam tarzını benimsemeye zorunluyuz. Araba yerine bisikletle gidilen her kilometre havadan 145 gram karbondioksit temizlenmektedir. Bisiklet çevreci bir araç olmasının yanında sağlığa olan faydaları ve toplumsal sosyalleşme üzerindeki etkileri de sayılmayacak kadar çoktur.

Bu kapsamda kurmuş olduğumuz derneğimizin amacı Batmanda Bisiklet kullanımını spor, eğlence ve en önemlisi de ulaşım aracı olarak yaygınlaşmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete