GÜNDEM

“BİZ TÜRKİYE’YİZ GİRİŞİMİ” TEŞKİLATLANIYOR

Bursa'da yaşayıp ‘Biz Türkiye’yiz Girişimi’ çatısı altında yurt genelinde teşkilatlanma hedefiyle yola çıkan Girişim Üyeleri, Türkiye’de en uzun gece olarak bilinen 21 Aralık’ta kuruluşunu ilan edecek.

“BİZ TÜRKİYE’YİZ GİRİŞİMİ” TEŞKİLATLANIYOR
11-12-2017 22:09
Google News

 ‘Farklıyız, Birlikteyiz, Biz Türkiye’yiz’ adı altında bir girişim başlattıklarını belirten Girişim Üyeleri “Amacımız, birlikte ve kardeşçe yaşama iradesini toplumsal bilince dönüştürmek. Bu nedenle muhafazakâr, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat ve sosyalist arkadaşlarla bir araya gelerek birlikte yaşama iradesini ete kemiğe büründürdük. Farklılıklarımızı değil, birleştiğimiz noktaları esas aldık. Kuruluşumuzu, en uzun karanlık geceden aydınlığa girmek için 21 Aralık’ta açıklayarak, Türkiye’de karanlıkları sona erdireceğiz” dedi.

“ÜLKEMİZ İÇİN KAYGI DUYUYORUZ”

Yapılan açıklamada “Ülkemiz için kaygılıyız çünkü kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı siyaset dilinin toplumda gerilime yol açtığının bilincindeyiz. Ama biz, bizim gibi düşünmüyor ya da inanmıyor diye bir kişinin dahi acı çekmesini istemiyoruz. Kararlıyız. Hangi güç odakları hangi kararları alırsa alsın, birbirimizle çatışmayacağız, çocuklarımıza ve torunlarımıza parçalanmış ve birbiriyle kavga eden bir Türkiye bırakmayacağız. Önceliğimiz, birlikte yaşayabileceğimiz bir ülkenin mümkün olduğunu insanlarımıza göstermek, bu birlikteliği ülke geneline yaymak. Biz bir vicdan hareketiyiz. Ne kimsenin yanındayız, ne kimsenin karşısındayız. Yalnızca demokrasi, barış ve hukuktan yanayız. Bir Türkiye hayal ediyoruz, çalışıyoruz ve başarmak istiyoruz. Türkiye'nin iyi ve güzel insanları, tüm çabamız sizin içindir. Gerçekçi olun ve hayallerimize destek verin” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete