EĞİTİM

BOĞAZİÇİ KOLEJİ İLE EĞİTİME YENİ SOLUK

“Bölgenin İlk Havacılık Kampusü, Boğaziçi ile Batman’da”

BOĞAZİÇİ KOLEJİ İLE EĞİTİME YENİ SOLUK
12-08-2018 19:55
Google News

Açılış için gün sayan Özel Batman Boğaziçi Koleji, Güneydoğu’nun havacılık alanındaki ilk özel kampüsünü Batman’a kazandıracak. Şafak Mahallesi Mesa Otel Kavşağı’nda açılacak olan okulda, ulusal ve uluslararası havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu personelleri yetişecek.

FARKLILIK GÖSTEREN KOLEJ

Özel Batman Boğaziçi Koleji, açılış öncesi basına tanıtıldı. Kolejin, sınıf, atölye, hangar, sosyal ve sportif tesisleri ile farklılık taşıdığını belirten Yılmaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selman Yılmaz “Küresel alanda hızla büyüyen havacılık sektörü, araç ve hizmet çeşitliliği açısından büyük bir iş hacmi oluşturuyor. Ülkemizde de havacılık sektörüne ciddi yatırımlar yapılıyor. 3. Havalimanı ile birlikte ciddi bir personel ihtiyacı ortaya çıkacak. Okulumuz, sivil havacılık alanında öğretim verecek. Mezunlarımız, uygun programlara ek puan alarak, avantajlı ve diğer alanlarda da hak kaybına uğramadan yerleşme imkanına sahip olacak” dedi.

UZMAN DİL EĞİTİM KURULUŞLARI İLE ANLAŞMALI

Öğrencilerin, uzman dil eğitim kuruluşları ile yapılan protokoller dâhilinde, en az iki yabancı dil eğitimini, uluslararası standartlarda, en iyi derecede alabileceklerini belirten Yılmaz “Üniversite akademik eğitimi ile kariyer basamaklarında yükselmek veya teknisyen sıfatıyla aranılan nitelikleri taşımakla kendisinin tercih edeceği seçkin ve saygın işletmelerde iş başı yapma olanaklarını kullanabilirler. Yine sektörün küresel alanda geniş bir saha ve pazara yayılmış olması nedeniyle sadece ülkemiz sınırları içinde değil uluslararası kuruluşlarda da çalışma imkânları sunuyor” dedi.

ÜÇ OKUL BİRARADA

Kolejin, Fen ve Anadolu Lisesi olarak da hizmet vereceğini belirten Yılmaz “Kolejimiz, 24 kişilik özel sınıflar, deneyimli, alanında uzman öğretmen kadrosu, ferah ortamı, sosyal ve sportif etkinlikleri ile eğitime yeni soluk getirecek. İki yabancı dil eğitimi, atölye çalışmaları ve müzik kursu verilecek. Veli ve öğrencilere 3 farklı alternatif sunarak Sivil Havacılık Okulu, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak eğitim vereceğiz” dedi.

% 100 İSTİHDAM GARANTİSİ

Kolej, son iki yılda istihdamı % 87 artan havacılık sektörü için Yer Hizmetleri, Pilotaj, Kabin Hizmetleri, Ulaştırma Hizmetleri, Host-Hosteslik alanlarında deneyimli personeller yetiştirecek. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete