GÜNDEM

BOĞULMALAR ÖNLENEMİYOR!

Her yıl yaz mevsiminin en önemli sorunlarından biri haline gelen boğulma vakaları, bu yıl da can yaktı.

BOĞULMALAR ÖNLENEMİYOR!
01-08-2018 19:48
Google News

 

SULAMA KANALLARI DA HAVUZ OLARAK KULLANILIYOR

Baraj ve göletlerin yanı sıra sulama kanallarının da yüzme alanı olarak kullanıldığı Batman’da, boğulma vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Aşırı sıcakların etkili olduğu Batman’da serinlemek ve yüzmek için sulara girenler, dipsiz sularda boğulma tehlikesi ile burun buruna geliyor.

DALGIÇ İSTENİYOR

Batman il sınırları içerisinde meydana gelen boğulma olaylarına AFAD ekipleri müdahale ederken, dalgıçların yokluğu ise büyük bir eksiklik olarak görülüyor. Olası boğulma vakalarında en yakın il olarak 260 kilometre uzaklıkta bulunan Elazığ ya da 200 kilometre uzaklıktaki Bitlis İli’nden dalgıç isteniyor.

DUYURULAR FAYDA ETMİYOR

Batman’da Valilik, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve DSİ yetkililerinin tüm uyarılarına rağmen tehlikeli sularda boğulmaların önüne geçilemiyor. Baraj ve göletlerin kenarlarına yerleştirilen uyarı levhaları fayda etmezken, kurumlar tarafından basın aracılığı ile yapılan yazılı duyurular da boğulmaları önleyemiyor.

2018 yılı içerisinde meydana gelen boğulma vakaları;

MİNİK ENES, BOĞULARAK ÖLDÜ

Batman’ın Kozluk İlçesi Uzunyazı (Bamekuşe) Köyü Uğurlu (Töşgen) Mezrası’nda ikamet eden 11 yaşındaki Enes Gökalp, Siirt Baykan’da serinlemek için girdiği suda boğuldu. Minik Enes, Batman’da defnedildi.

4 KADIN, SİLVAN BARAJ GÖLÜNDE BOĞULDU

Piknik için Silvan Baraj Gölü kenarına giden anne Hediye (40), çocukları Ayşenur (12) ve Şeval Nisa Karabulut (9) ile teyze Havva Kaya (35) boğularak can verdi. Talihsiz kadınlar, Batman’ın Yeniçağlar Köyünde defnedildi.

MUHTAR DA BOĞULARAK ÖLDÜ

Batman'ın Kozluk İlçesi Yeniçağlar (Zilan) Köyü’nde, Köy Muhtarı Ahmet Sayar, sulama kanalında boğularak, yaşamını yitirdi. Muhtar Sayar, köyünde defnedildi.

SURİYELİ HÜSEYİN, BARAJ GÖLÜNDE BOĞULMUŞTU

18 yaşındaki Suriyeli Hüseyin Cuma, Batman Baraj Gölünde boğularak yaşamını yitirdi.

2 CESET ARARKEN, 3.’SÜ BULUNMUŞTU

Diyarbakır Silvan’da sulama kanalına düşen Yılmaz Kızılçiçek (18) ile onu kurtarmak için kanala giren ağabeyi Ferit Kızılçiçek'in (40) cesetleri Silvan Baraj Gölü’nde bulundu. İki kardeşin cesetleri aranırken, 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın cesedine de rastlanıldı.

İKİ KUZEN, İSTANBUL’DA BOĞULMUŞTU

İstanbul Alibeyköy Barajında Batmanlı Muhammet (13) ve Ferhat Kızmaz (11) adlı iki kuzen de boğularak yaşamını yitirdi. İki kuzen, Batman’da defnedildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete