GÜNDEM

Boğulmaları önlemek için Gençlikspor harekete geçti

Güneydoğu'da çocuklar, serinlemek için girilen su kanalı, nehir ve göletlerde yaşanan boğulma tehlikelerine karşı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, belediyeler ve kaymakamlıkların düzenlediği kurslarda ve kurulan portatif havuzlarda güvenle yüzmenin tadını çıkarıyor.

Boğulmaları önlemek için Gençlikspor harekete geçti
23-07-2021 13:58
Google News

Hava sıcaklığının yer yer 40 dereceyi aştığı bölge illerinde serinlemek için girilen su kanalı, nehir ve göletlerde yaşanan boğulma tehlikelerine karşı açılan kurslarda yüzme öğrenen çocuklar havuzlarda serinleme imkanı da buluyor.
Antrenör ve yüzme hocaları gözetiminde ücretsiz verilen eğitimlerle binlerce çocuğun yaz tatilini mutlu ve güvenli şekilde geçirmesi sağlanıyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Batman Belediyesinin kentte sunduğu yüzme eğitiminden yüzlerce çocuk istifade ediyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında verilen eğitimlerin uzman antrenörler eşliğinde devam ettiğini söyledi.
Bu kapsamda olimpik yüzme havuzunda bin, 19 Mayıs Mahallesi'ndeki portatif yüzme havuzunda da 800 çocuğun eğitim gördüğünü dile getiren Özperk, kentte hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle çocukların serinlemek istediğini ifade etti.
Özperk,"Batman çevresi akarsular ve baraj gölleriyle çevrili. Bu alanlarda suya girmek tehlikeli. Boğulma vakalarının önüne geçmek ve çocukların serinleme ihtiyacını karşılamak için ücretsiz havuzlarla hizmet veriyoruz. Hedefimiz çocukların yüzme ihtiyacını havuzlarda karışlayıp, yüzmeyi de havuzlarımızda öğrenmelerini sağlamak. Kent merkezinde 3, ilçelerde 4 havuzda çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi veriyoruz. Yaklaşık 30 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Can kurtaranlar, antrenörlerimiz var burada. Buradaki su sağlıklı, tahlilleri yapılıyor. Çocuklarımıza, gençlerimize nehirlerde, göletlerde, sulama kanallarında hayatlarını tehlikeye atıp yüzmeleri yerine havuzlarımızı tercih etmelerini tavsiye ediyoruz" dedi. 
Özperk, yüzme kursları dışında 24 branşta toplam 60 antrenör ile çocuklara sporla dolu bir yaz tatili programı hazırladıklarını kaydetti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete