GÜNDEM

BÖLGE BAROLARI’NDAN İHRAÇ TEPKİSİ!

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Dersim, Hakkâri, Kars- Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Urfa ve Van Baroları, FETÖ soruşturmaları kapsamında alınan görevden alma ve ihraç kararlarına tepki gösterdi.

BÖLGE BAROLARI’NDAN İHRAÇ TEPKİSİ!
09-09-2016 01:23
Google News

 “İHRAÇ KIYIMINA SON VERİLMELİ”

Baro’dan yapılan açıklamada “Darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ile kamunun darbecilerden temizleneceği ilan edilmiş ancak toplumsal hayatı da kamusal hizmetleri de tahrip edecek kararlarla yepyeni sorunlar oluşturulmuştur. En son 672 KHK ile 50 bini aşkın kamu görevlisi, ihraç edilmiştir. Aralarında darbecilikle itham edilemeyecek akademisyenler, 7 il’in sendika başkanları ve binlerce kamu görevlisi, savunmaları dahi alınmadan görevlerinden ihraç edilmişlerdir” denildi.

“TOPLUMSAL BARIŞA DARBE VURULUYOR”

Açıklamanın devamında “Bölgemizdeki 14 bin öğretmen hakkında sürgüne gönderilecekleri veya açığa alınacakları yönündeki açıklama, endişeye yol açmıştır. Tamamen sendikal mücadele ve demokratik ölçülerde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek çıkarılması planlanan KHK ile bir taraftan bireysel ve eğitim hakları diğer yandan demokratik değerler ve toplumsal barış büyük bir darbe alacaktır. İhraç edilen kamu personellerinin durumlarını yeniden değerlendirmek için bir mekanizmanın kurulacağının ilan edildiği bir dönemde,  bireylerin hukuksal güvencelerine riayet edilmeli, alınacak kararlarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki şartlar dikkate alınmalı, soruşturma süreci tamamlanmayan kamu görevlilerinin kamu görevinden çıkarılması kararlarına son verilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete