GÜNDEM

BÖLGE BAROLARI “OHAL KALDIRILSIN”

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Dersim, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Van ve Hakkâri, Kars-Ardahan Bölge Baroları, KHK kapsamında TV ve radyoların kapatılması kararını eleştirdi.

BÖLGE BAROLARI “OHAL KALDIRILSIN”
02-10-2016 18:49
Google News

 “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEVLETİN ASLİ GÖREVİDİR”

Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada “OHAL’in ilanı ile birlikte, savunma hakkının kısıtlanmasından basın özgürlüğüne, ihraç ve açığa alma kararları ile çalışma hakkına kadar birçok konuda temel hak ve hürriyetlerin özüne dokunulmuş, hiçbir somut gerekçe ortaya konmadan, çocuk kanallarına kadar TV’ler kapatılmıştır. Bir yargı kararına dayanmaksızın, sübjektif gerekçelerle, basın özgürlüğünü, haber alma hürriyetini sınırlayan, kapatma kararını kabul edilmez buluyoruz. Her koşulda düşünceyi ifade dolayısıyla basın özgürlüğünü temin devletin asli görevidir” denildi.

AVUKATLARIN MESLEKİ FAALİYETLERİ ZORLAŞTI

Sivil yaşamın her alanını etkileyen uygulama ve kararların etkili bir yargısal denetime açık olmaması nedeniyle yargısal güvencenin ciddi manada zedelendiğini ifade eden Baro Temsilcilikleri “Yoğun tutuklamalar ile bir yandan cezaevlerinin koşulları ağırlaşmış diğer yandan avukatların mesleki faaliyetlerinin yürütülmesi zorlaşmıştır. En son Şırnak Cezaevinde çıkan ve 1 kişinin ölümüne yol açan yangın olayında olduğu gibi travmatik sonuçların ortaya çıkması muhtemeldir. Temel hak ve hürriyetlerin açık ve ağır bir tehdit altında olduğu böylesi bir atmosferde, OHAL’in uzatılacağı yönünde oluşan kanaat ve bu yönde alınacak bir karar ile birlikte darbe girişiminin tahribatı daha derinleşecek, sivil alan daralacaktır. OHAL en kısa sürede kaldırılmalı ve tartışmalı idari kararlardan bir an önce dönülmeli, savunma hakkı, çalışma hürriyeti, basın özgürlüğü güvence altına alınmalıdır” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete