GÜNDEM

BÖLGE BAROLARI TUNCELİ’DE TOPLANDI

Batman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Kars-Ardahan Bölge Barosu, Mardin, Muş, Siirt ve Şanlıurfa Baroları, Tunceli’de bir araya gelerek, gündemdeki toplumsal, hukuki ve mesleki sorunlara ilişkin toplantı yaptı.

BÖLGE BAROLARI TUNCELİ’DE TOPLANDI
29-06-2014 20:20
Google News

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirme yapılan toplantıda “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı TBMM’ye sunuldu. Yasanın amacı toplumsal bütünleşmeyi sağlamaktır. Bu nedenle hukuki, siyasi, ekonomik ve toplumsal yönleri gibi birçok boyutu olan bir sorunun salt terör sorunu olarak isimlendirmesi yasanın ve sürecin ruhuna aykırıdır. Sürecin başarıya ulaşabilmesi için sürecin en önemli aktörlerinden Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulların iyileştirilmeli ve sürece doğrudan katkı sağlanmasının önü açılmalıdır” denildi.

KALEKOL YAPIMLARI DURDURULSUN

Kalekol yapımlarının süreci olumsuz yönde etkileyeceğine vurgu yapan Doğu ve Güneydoğu Baro’ları “Barış ve çatışmasızlık süreci devam ederken kalekolların yapılması toplumda yeniden çatışmalı döneme dönüleceği konusunda tedirginliğe sebebiyet vermektedir. Bölge halkının hassasiyetleri de gözetilerek bu projelerden derhal vazgeçilmesi çağrısını yapıyoruz” açıklamasını yaptı. Toplantıda Hes projeleri, hasta tutuklu ve hükümlerin durumu ve Suriye’de yaşanan gelişmeler de tartışmaya açıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete