EĞİTİM

BÖLGE’DE BAŞARILI KALP OPERASYONU

Nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayeti ile Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne giden 73 yaşındaki Raife Çetin, iki kalp kapağı değiştirilip, üçüncü kalp kapağı ise onarıldıktan sonra sağlığına kavuştu.

BÖLGE’DE BAŞARILI KALP OPERASYONU
22-07-2015 20:32
Google News

Bugüne kadar birçok hastaneye gittiğini fakat Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde sağlığına kavuştuğunu söyleyen Çetin “Uzun yıllar nefes darlığı çekiyordum, buna kalp çarpıntısı da eklenince sıhhatim iyice bozuldu. Çok doktora gittim. Bitap düştüm, bir adım atmaya nefesim yetmiyordu. Bölge Hastanesi’ne geldim. Zor ve ciddi bir ameliyat geçirdim, ameliyattan kurtulamayabilirdim. Çok riskliydi. Ama ben muayene olduğum doktoruma ve ekibine güvendim. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Yaşlı olmak değilmiş aslında benim sıkıntım sağlıklı olamamakmış. Başta doktorum Sinan Göçer olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

HASTA, KISA SÜREDE TOPARLANDI

Tedavi sürecine ilişkin bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Sinan Göçer de “Kliniğimize başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde iki kalp kapağında ileri derecede daralma, üçüncü kapağında da ileri derecede kaçak mevcuttu. Ayrıca ritim bozukluğu da bulunan hastaya ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapılarak ameliyat önerildi. Hasta ameliyata alındı. İki kalp kapağı değiştirilip üçüncüsü onarıldı. Aynı seansta ritim bozukluğuna da müdahale edildi. İleri yaşına ve geçirdiği büyük operasyona rağmen kısa sürede toparlandı ve üçüncü gün servise alındı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete