EĞİTİM

BÖLGE’DE BİR İLK DAHA...

Yurdun nadir merkezlerinde yapılabilen şeker hastalığı ameliyatı, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirildi

BÖLGE’DE BİR İLK DAHA...
24-09-2018 21:27
Google News

8 yıldır günde 4 defa insülin iğnesi kullanan 49 yaşındaki Hayat Kızar adlı hastaya, Genel Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Turgay Demir, Opr. Dr. Güneş Tekten, Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ümit Alakuş ve Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Recep Gökçe tarafından ilk defa transit bipartition ameliyatı (kapalı yöntemle şeker hastalığı ameliyatı) yapıldı.

NADİR MERKEZLERDE YAPILIYOR

Op. Dr. Turgay Demir, “Bağırsaklar vücudun en büyük hormon fabrikasıdır, ameliyatta mideyi küçültüyoruz ve ince bağırsağın son kısmını mide ile birleştiriyoruz. Bu sayede hastanın hormonlarını aktif hale getirmiş oluyoruz ve tip 2 şeker hastalığını hormonal olarak tedavi ediyoruz. Hayat Hanım 8 yıldır günde 4 insülin iğnesi kullanıyordu, ameliyattan hemen sonra insülin iğnelerini kullanmayı bıraktı. Hastamızın yemekten sonra şekeri 500’ün üzerine çıkarken, ameliyattan sonra 200’ün üzerine çıkmadı. Bu ameliyat, ileri kapalı yöntem cerrahi tekniği gerektiriyor ve Türkiye’de nadir merkezlerde yapılıyor. İnsülin iğnesi kullanan tip 2 şeker hastalarını genel cerrahi polikliniğine davet ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete