EĞİTİM

BÖLGE’DE MİDESİNE TÜP TAKILDI

Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde bir ilke imza atıldı.

BÖLGE’DE MİDESİNE TÜP TAKILDI
24-08-2015 19:51
Google News

Vücut kitle indeksi 42 olan 18 yaşındaki Kardelen Barın, Op. Dr. Salih Demirelli, Emre Gündoğdu, Beşir Şimşek ve İhsan Aydoğan tarafından tüp mide ameliyatına alındı. Yıllardır kilo problemi yaşayan, birçok diyet ve egzersiz programlarına rağmen fazla kilolarından kurtulamayan hasta, ameliyat sonrası 2. günde gıda alımına başladı, 4. gün ise taburcu edildi.

116 KİLODAN 104 KİLOYA DÜŞTÜ

Batman’da ilk defa yapılan operasyona ilişkin bilgi veren Op. Dr. Salih Demirelli “Obezite estetik bir sorun olmaktan ziyade, bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Obezite cerrahisi vücut kitle indeksi 35 in üstünde olan ve 6 ay -1 yıl kadar bir süre ile doktor gözetiminde diyet, egzersiz ve medikal tedavi uygulandığı halde kilo verme hedefine ulaşamayan hastalara öneriliyor. Bu işlemler genel cerrahi bölümünde yapılmaktadır. Cerrahi girişimlerle hastalarda yüzde 50 ile yüzde 80 oranında kilo kaybı olabilir” dedi.

KADER’İN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ

Bu ameliyatı Batman’da başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Demirelli “Tüp mide ameliyatı sırasında midenin yüzde 70-80’i laparaskopik yöntemle kesilip çıkarılır. Geriye bırakılan mide dokusu yaklaşık 150–200 ml civarındadır. Cerrahiye bağlı ölüm riski yüzde 1’in altındadır. Kardelen kliniğimize başvurduğunda 116 kiloydu ve kendini iyi hissetmiyordu. Ameliyat sonrası ikinci haftada 116 kilodan 104 kiloya düştü. Biz de Kader’in sevincini yaşıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete