GÜNDEM

“Bölge, duyguları ile hareket ediyor”

“Bölge, duyguları ile hareket ediyor”

“Bölge, duyguları ile hareket ediyor”
10-07-2014 20:25
Google News

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından TPAO Kristal Park Devlet Konukevinde düzenlenen sahur yemeğine katıldı.

Sahur programına Bakan Şimşek’in yanı sıra Vali Azmi Çelik, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt ve işadamları katıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuşan Bakan Şimşek “Cumhurbaşkanlığı sembolik bir makamdı ama şimdi halk seçecek Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki uyum ülkenin istikrarı açısından bu uyum çok önemlidir. Hükümetler yüzde 50 üstü oy gerektirmiyor ama Cumhurbaşkanı halkın yüzde 50’ sinden fazla oy alması lazım, yani bir nevi vesayet sistemini ortadan kaldırıyor” dedi.

TERCİHLER SANDIĞA BÖYLE YANSIDI, SAYGI DUYUYORUZ

Bölgenin Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşımını değerlendiren Şimşek “Çoğu zaman bölge duyguları ile hareket ediyor ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde rasyonel bir şekilde yaklaşmamız lazım. Batman’da o rasyonelliği görmüyoruz. Tercihler o şekilde yansıdı sandığa, saygı duyuyoruz ama Cumhurbaşkanı seçimi farklı. Adayın ilk turda da ikinci turda da şansı yok o yüzden güçlü ve yapıcı bir şekilde bütün kriz dönemlerini bu noktaya getiren başbakanımıza büyük destek çıkması lazım. Bence bu çok kritik bir karar, basite ve hafife alınacak bir karar değildir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?