EĞİTİM

BÖLGE HASTANESİ BAYRAMA HAZIR

BÖLGE HASTANESİ BAYRAMA HAZIR

BÖLGE HASTANESİ BAYRAMA HAZIR
02-10-2014 21:10
Google News

Batman Devlet Bölge Hastanesi yöneticisi Uz. Dr. İdris Yıldırım, 5 günlük Kurban Bayramı tatili için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi

Yıldırım yaptığı açıklamada, bayram tatili süresince nöbetçi personelin vatandaşlar için hizmet vereceğini belirterek, bayram tatilinde vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamaması için her türlü önlemi aldıklarını bildirdi. Batman Bölge Hastanesi olarak halkın güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alması için çaba sarf ettiklerini belirten Yıldırım, Bayram tatilinde, acil serviste daha önce 3 olan doktor sayısını 5 çıkardıklarını söyledi. 5 doktorun bayram süresince acilde poliklinik hizmeti vereceğini belirten Yıldırım, ayrıca müşahede altında tutulan hastalar için de bir servis odasının ayrıldığını ifade etti. 

AŞIRI ŞEKER VE GIDA TÜKETİMİNE DİKKAT!

Bayramda en çok karşılaşılan klinik vakaların başında aşırı şeker ve tatlı tüketiminin geldiğine dikkat çeken Yıldırım “vatandaşların çoğu acil servise, vücuda fazla gıda yüklenmesinden dolayı yaşanan mide spazmları şikâyetleri ile geliyor. Bayramlarda şeker ve çikolata tüketiminde ki aşırı yükselmenin yanı sıra et ve hamur işleri tüketiminde de ciddi artışlar görülüyor” dedi.

Kurban keserken yaşanan kazalara da değinen Yıldırım,  bu tür kazaların yaşanmaması için kurbanı, ehli olan kimselere kestirmenin daha doğru olduğunu söyledi. Şu an acil serviste ortalama günde bin hastaya baktıklarını belirten Yıldırım, bu sayının bayramda daha da artacağını ileri sürdü. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete