GÜNDEM

BÖLGE MÜDÜRÜ, MUCUR TEPKİLERİNE CEVAP VERDİ;

İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Kara Yolları 9. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, Batman-Siirt yolunda yapılan sathi kaplama çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

BÖLGE MÜDÜRÜ, MUCUR TEPKİLERİNE CEVAP VERDİ;
15-10-2018 22:38
Google News

 

BATMAN-SİİRT YOLUNDA KAZALAR, HIZDAN KAYNAKLIYDI

Ceylan, mucur döşendikten sonra trafik kazalarının peş peşe geldiği Batman-Siirt yolu ile ilgili brifing verirken “Batman-Siirt Yoluna sathi kaplama döşemeye başladığımızda trafik işaretlerine kadar her şeyi düşündük. Ancak sathi kaplama ilk atıldığında daha bütünle yapışmadan, buradaki trafik hızını 50’ye düşürmemize rağmen sürücüler 120–140 km hız ile seyir ediyordu. Bu hızla giden aracı kurtarmanın şansı çok az. Sayın valimize görüştük, yola radar koyduk. Radar konduğu gün bir daha kaza olmadı. Basında, kazaların sebebi mucur deniliyor. Oysa sürücülere de bakmak lazım” dedi.

“BEŞİRİ RAMPASINA DA SATHİ KAPLAMA YAPMALIYDIK”

Ceylan “Bu sene kışın Beşiri rampası sathi kaplama yapılmadığından dolayı inanın orada hiç kimse istemez ama araçlar kayacak ve kazalar meydana gelecek. Benim amacım oralara sathi kaplama yapıp, kışı geçirmekti. Ağustos ayında sathi kaplama yapmalıydık. Ama buna müsaade edilmedi. Şimdi sayın valimizle bu sorunu nasıl çözeriz diye defalarca konuştuk. Havaların soğumasını bekliyoruz, tırtıklama makinesiyle yüzeyi tırtıklayıp, işaretlerimizi vatandaşlarımızı bilgilendirerek kışı geçirmeyi planlıyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete