GÜNDEM

BÖLGE, TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BÖLGE, TÜBÖLGE, TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BÖLGE, TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
18-09-2014 20:37
Google News

Türkiye’de ilk olarak Batman’da gerçekleştirilen Derin Ven Tromboz’lu (karın ve bacak toplardamarlarının kan pıhtısıyla tamamen tıkanması) ameliyat hastası taburcu oldu.

Bacağında ağrı hissettiği gerekçesiyle Batman Bölge Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Polikliniğine başvuran ve karaciğer ile böbrek fonksiyonlarında hızlı bir bozulma olduğu yaşandığı tespit edilen 48 yaşındaki Abdullah Atasever, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Op. Dr. Zafer Erk, Türkiye’de ilk defa Batman’da gerçekleştirilen ameliyatla ilgili “hastanın iki bacak çapının oldukça fazla arttığı, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında hızlı bir bozulma olduğu görüldü. Ayrıca karın içerisindeki ana toplardamar dâhil her iki bacak toplardamarlar da kan pıhtısı ile tamamen tıkanmıştı. Amerika’dan gelen teknik destek ve Kalp-Damar Cerrahları Elmas Üreyen,  Sinan Göçer,  Burhan Üzümbağ ve Emrah Akbay ve Kardiyo Vasküler Cerrahi Sağlık Ekibi ile birlikte hastanın karın ve bacak damarlarındaki kan pıhtıları vakum yöntemiyle temizlendi” dedi.

İYİLEŞME SÜRECİ BİRAZ YAVAŞ OLDU

Op. Dr. Erk, konuşmasında “Türkiye’de ilk olarak Batman’da gerçekleştirilen Angiovac (vakum yöntemi ile Kan pıhtılarının temizlenmesi) başarılı bir şekilde uygulandı. Yaklaşık iki ay tedaviden sonra sağlığına kavuşan hasta taburcu oldu” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete