GÜNDEM

BÖLGEDE TAZİYE YEMEKLERİ SONA ERİYOR

Güneydoğu’da mağduriyete yol açması nedeniyle Kaymakamlık ve Müftülükler, taziye yemeği uygulamasının sonlandırılması için çalışma başlattı.

BÖLGEDE TAZİYE YEMEKLERİ SONA ERİYOR
26-07-2019 21:04
Google News

 

Bazı ailelerin misafirlerine 3 gün boyunca iki öğün taziye yemeği vermek için kredi çekmesi, borçlanması üzerine sorunun çözümü konusunda esnaf, imam, öğretmen ve muhtardan heyet oluşturuldu, fetvalar verildi, açıklamalar yapıldı.
GAZETEMİZ DE KAMPANYA YÜRÜTMÜŞTÜ
Bölgede yakınlarını kaybedenler, 3 gün boyunca başsağlığı dileklerini kabul ettiği taziye evlerinde, yüzlerce misafire iki öğün yemek veriyor. Taziye yemeklerinin, bazı aileler için mağduriyete dönüşmesi üzerine Diyarbakır ve Şırnak’ta Kaymakamlık ve Müftülükler geleneğe son verilmesi için çalışma başlattı. Batman’da da gazetemizin yürüttüğü kampanyadan sonra, bu yönde çalışma yürüten İl Müftüsü Turgut Erhan, acılı ailelerin taziye yemeği vermesinin büyük sıkıntıya neden olduğunu anlatarak, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek bunun uygun olmadığına, uygun olanın taziye sahibine yemek verilmesi olduğuna karar verdiklerini dile getirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete