GÜNDEM

BÖLGEDE YAŞAMAK HARAM OLDU

“Taksiciler, kontak kapatmaya hazırlanıyor”

BÖLGEDE YAŞAMAK HARAM OLDU
08-11-2015 19:22
Google News

Çözüm sürecinin bitme noktasına gelmesi ve yaşanan çatışma ortamı ile birlikte bölgede yaşam, zorlaştı. Ölüm haberlerinin ardı ardına geldiği şu günlerde, ekonomik yaşantıdan sosyal yaşantıya kadar bütün alanlarda sıkıntılar baş göstermeye başladı.

TAKSİCİ ESNAFI DA YAŞANANLARDAN NASİBİNİ ALDI

Taksi kültürünün henüz yerleşmediği Batman’da, ticari taksicilik yaparak geçimini sağlayan esnaflar, her geçen gün artış gösteren vergiler yüzünden iş yapamaz oldu. Geçen yıl 800 lira ödedikleri zorunlu trafik poliçesine bu yıl 4 bin lira ödemek zorunda kaldıklarını belirten

Batman Ticari Taksiciler (BATTAD) Başkanı Evren Yıldız, vergilerdeki artışla birlikte kontak kapatma noktasına geldiklerini söyledi.

“BÖLGEYİ YAŞANMAZ HALE GETİRDİLER”

Gazetemizi ziyaret eden BATTAD Başkanı Evren Yıldız, çatışma ortamı ile birlikte taksici esnafının gelirinde ciddi bir düşüş yaşandığını, artan vergilerin de bu sorunu derinleştirdiğini ifade etti. Araç vergisi, muhasebe vergisi ve sigorta giderlerini güçlükle karşılayan taksici esnafının, zorunlu trafik poliçelerini de ödemek zorunda bırakıldığını açıklayan Yıldız “Taksi kültürünün henüz oturmadığı Batman’da, taksi kültürünü oturtmaya çalışırken, ne yazık ki yaşanan çatışma ortamı ve artan vergilerle çalışamaz hale geldik. Araç vergisi, muhasebe vergisi ve sigorta giderlerini zaten güçlükle karşılıyorken, bir de trafik zorunlu poliçesini ödemek zorunda bırakıldık. Geçen seneye kadar 800 TL olan trafik zorunlu poliçesini bu yıl 4–6 binlere çıkarmışlar. Bazı arkadaşlarımıza 10 bin liraya kadar poliçe borcu çıkarılmış. Sivil araçlarda bile bu kadar artış yapılmamış. Bu kadar zam, bu kadar artış, hangi kalemde yapıldı ki, taksici esnafına bu durum dayatılıyor? Yoksulluğun, işsizliğin kenti Batman’da ekmeğini kazanmaya çalışan taksici esnafı için bölgeyi yaşanmaz hale getirdiler” dedi.

“KONTAK KAPATACAĞIZ”

Artan vergiler yüzünden kontak kapatma durumuna geldiklerini söyleyen Başkan Yıldız “Derneğimize kayıtlı 150 resmi taksici var. Zaten korsan taksiler yüzünden iş yapamaz hale gelmiştik. Bir de vergi zamları eklenince bitme noktasına geldik. Bu duruma çözüm bulunmazsa kontak kapatacağız. Batman Milletvekillerine sesleniyorum, bu sorunu çözün, aksi halde 150 taksici esnafıyla birlikte kontak kapatacağız” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?