SAĞLIK

Bölge’nin doktorları, Türkiye’de bir ilki başardı

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahları, ilklere imza atmaya devam ediyor.

Bölge’nin doktorları, Türkiye’de bir ilki başardı
26-06-2014 17:07
Google News

Başarılı ameliyatlarıyla kendilerinden söz ettiren Kalp Damar Cerrahları bu kez sadece Batman’da değil, Türkiye’de bir ilki başardı. Hastanenin Kalp Damar Cerrahları, karın toplardamarı ve her iki bacak toplardamarları tıkalı olan bir hastaya son sistem bir ürünle müdahale edilip tıkalı damarları aspirasyon (vakum) yöntemiyle temizledi.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARDIK

Gerçekleştirilen ameliyata ilişkin açıklama yapan Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Zafer Erk “Bir hafta önce 48 yaşındaki A. Atasever her iki bacağında ağrı ve şişlik şikâyetiyle bize başvurdu. Yapılan tetkiklerde hastada Akut DVT (Derin Ven Trombozu- Toplardamarlarda kanın pıhtılaşması) olduğu tespit edildi. DVT çok tehlikeli bir hastalıktır. Yapılan konsey neticesinde operasyona karar verildi. Yurtdışı ve yurtiçinden gelen kalp damar cerrahisi profesörlerinin de teorik bilgilerinden istifade edildi.  Ameliyat sırasında hiçbir sıkıntı yaşamadan her iki bacakta oluşan kan pıhtılarını temizledik” dedi.

“HASTAYA İKİNCİ BİR ŞANS VERDİK”

Erk konuşmasında “Yapılan bu işlem ile hastaya ikinci bir şans verdiğimizi düşünüyoruz. Avrupa’nın belli başlı birkaç merkezinde yapılmış olan ameliyatı Türkiye de ilk kez Batman Bölge Devlet Hastanesinde gerçekleştirdik” dedi.

HİZMET KALİTE ÇITASI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Bölge Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. İdris Yıldırım, Kalp Damar Cerrahlarının gerçekleştirmiş olduğu başarılı ameliyat ile ilgili “Bu ameliyatın ülke genelinde bir ilk olması ve bu ilkin de hastanemiz cerrahları tarafından gerçekleştirilmiş olması gurur vericidir. Hastanemiz kalite hizmet çıtasını yükseltmeye devam ediyor” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete