GÜNDEM

“Bölgenin en iyi kooperatifiyiz”

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Adayı Şevki Taş, 15 Ocak’ta yapılacak kurultay öncesi basınla bir araya geldi. Taş, kooperatifin bölgede sicil ve hizmet bakımından bölgenin en iyi kooperatifi olduklarını kaydetti.

“Bölgenin en iyi kooperatifiyiz”
11-01-2023 16:00
11-01-2023 15:56
BATMAN
Google News

S. S. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş “15 Ocak’ta yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısında oylama şekli kooperatifinin ana sözleşmesinin seçim mevzuatının 35. Madde 1.Fıkrasına göre düzenlenmiştir. Sanki ilk kez böyle yapılıyormuş gibi bilinçli bir kara propaganda ve bir takım spekülasyonlar yapılıyor. Buna göre el kaldırma şeklinde açık yapılır ancak kurultayda talep ve yazılı teklif olursa yarıdan bir fazlasının oyuyla kapalı yapılabilir.

Kooperatifimiz, Türkiye Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Üyesidir. Bölge olarak da 11. bölge olan S.S. Diyarbakır   Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’ne bağlıyız. 1163 sayılı kooperatif kanununa tabiyiz. Bunun için bizde tüzük değil Ana Sözleşmeye tabiyiz. Dolayısıyla uçuk vaatlerle kimse esnafı kandırmaya çalışmasın. Bizde tüzük değişikliği diye bir şey yok. Ana sözleşme de ancak Genel Kurul kararıyla değişebilir. Bunun da muhatabı genel merkezdir. 2002’de göreve geldiğimizde kooperatif kapalıydı, personel maaşlarını dahi karşılayamaz durumdaydı. Şu anda yapılan çalışmalarla kooperatifin bölgede sicili temiz ve başarılı olma açısından en iyi durumdad. Sadece şubat ayı için 70 Milyon TL kamu bankalarından talep ettim. Şu an mevduatımızda 3 Milyon TL var. Bir takım spekülatif haberlere ve açıklamalara itibar edilmesin. 1,5 Milyon TL yatırım kredisi uygulanacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete