EĞİTİM

BÖLGENİN İLK VE TEK FİTOTERAPİ UZMANI, MEDİCAL’DE

İnsanlık tarihi kadar eski olan ve birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynayan bitkilerle tedavi yöntemi Fitoterapi, Özel Batman Medicalpark Hastanesinde uygulanmaya başlandı.

BÖLGENİN İLK VE TEK FİTOTERAPİ UZMANI, MEDİCAL’DE
17-01-2018 20:21
Google News

Kalp hastalıklarından tansiyona, astımdan alerjiye kadar günlük hayatı olumsuz etkileyen hastalıklarda yüz güldüren sonuçları olan Fitoterapi, Medical Park Batman Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rezan Gergin tarafından hastalara uygulanmaya başlandı. YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile Türkiye'de ilk defa Bezmialem Üniversitesi’nde verilen 3 aylık Fitoterapi Eğitimini alan Dr. Gergin, hastalarına bu alanda da şifa dağıtacak.

FİTOTERAPİ NE DEMEK?

Medical Park Batman Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rezan Gergin, “Fitoterapi, bazı bitkilerin içerisinde yer alan kimyasal maddelerin, hiç bir izolasyon işleminden geçirilmeden ilaç gibi kullanılması olarak özetlenebilir. Fototerapi’deki amaç, tıbbi etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış bitkileri kullanarak hastalıklardan korunmak, hastalıkların şiddetini hafifletmek, tedaviye yardımcı olmak ve hatta tedavi etmektir. Fitoterapi, halk arasında koca karı ilacı olarak bilinen bitki kürleri ile karıştırılmamalı. Bilimsel bir tedavi yöntemi olan Fitoterapi, birçok hastalıkta fayda sağlıyor. Ancak bu yöntem mutlaka uzman kontrolüyle kullanılmalı çünkü çözüm ararken hastalar daha büyük problemlere yol açabilirler” dedi. (Medicalpark Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete