GÜNDEM

BÖLGENİN TEK KADIN ŞOFÖRLERİ

Batman’da halk otobüslerinde şoförlük yapan üç kadın sürücü, kentin simgesi haline geldi. İki yıldır direksiyon başında bulunan kadın kaptanlar, bölgenin tek kadın şoförleri olma özelliğini taşıyor.

BÖLGENİN TEK KADIN ŞOFÖRLERİ
11-01-2018 21:13
Google News

İŞLERİNİ TİTİZLİKLE YAPIYORLAR

Batman Belediyesi Halk Otobüslerinde 3 kadın şoför, görev yapıyor. Üniversite ve hava limanı hattında çalışan Pelda Gül, Nurhan Epaydın ve Gülşen Güneş, titizlenerek yaptıkları işin hakkını veriyor. Kadınların her işin üstesinden gelebileceğini gösteren kaptanlar, hemcinslerine seslenerek ulaşım sektöründe yer almalarını istiyor. Kadın şoförler, yoğun trafiğe rağmen, kurallara riayet eden yapıları ile her kesim vatandaşın takdirini topluyor.

YOLDAN GECENLER ONU ALKIŞLIYOR

Halk otobüsü kaptanlığına başlarken, olumsuz tepkiler almaktan korktuğunu belirten 26 yaşındaki Pelda Gül, iki yıllık görevi boyunca herhangi bir olumsuz tepkiyle karşılaşmadı. Vatandaşların kendisini parmakla gösterip alkışladığını dile getiren Gül, olumlu tepkiler nedeniyle işine daha çok önem verdiğini aktardı. Evli ve 1 çocuk annesi Gül, üniversite hattında direksiyon çeviriyor. Üniversiteli öğrencilerin ‘Şoför Nebahat’ olarak andığı kadın kaptan, yolcularını güler yüz ile karşılıyor. Kadınların, bu işin üstesinden rahatlıkla gelebileceğini ifade eden Gül “Kadınların her konuda yetenekleri vardır. Hemcinslerimiz de bizim gibi otobüs kaptanlığı yapacak güçte olduklarının farkına varmalılar” dedi.

ARACINI, KENDİ ELLERİYLE TEMİZLİYOR

Üniversite hattının bir diğer kadın kaptanlığını ise Nurhan Epaydın (39) yapıyor. Titizliği ile ön plana çıkan Epaydın, kadın kaptanlar arasında en tecrübelisi. Otobüs kaptanlığını büyük bir aşkla yaptığını belirten Epaydın, kurallara riayet etmeyen şehir içi dolmuşlarından dert yakınıyor. İki yıllık otobüs kaptanlığı boyunca tek bir kaza bile yapmadığını ifade eden kadın kaptan “Can taşıdığımızın bilincindeyiz. Titizliğe önem veriyorum. Aracımın temizliğini her gün kendi ellerimle yapıyorum” dedi.

AİLESİ ONA BÜYÜK DESTEK VERDİ

Havalimanı hattında çalışan 39 yaşındaki Gülşen Güneş, havayolu ile Batman’a gelen misafirleri, aracı ile karşılıyor. Yolcuların kadın kaptan gördüklerinde şaşkınlığını gizleyemediklerini söyleyen Güneş, Batman’a ön yargılı gelen kişilerde olumlu bir izlenim bıraktığını belirtti. Belediye Halk Otobüslerine kadın kaptanların alınacağını duyduğunda işe girmek için çevresine danıştığını söyleyen Güneş, bu süreçte en çok ailesinden destek aldı. Bir kız sahibi olan Güneş, himayesine verilen halk otobüsüne gözü gibi bakıyor. Trafikte kendilerini gören insanlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Güneş, otobüs kaptanlığının, kendisi için artık bir tutku olduğunu aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete