GÜNDEM

BÖLGEYE 1 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın yeni Genel Sekreteri Murat Alanlı, Batman’da basın mensupları ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.

BÖLGEYE 1 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK
16-07-2020 20:19
Google News

 

AJANS, 10 YILDA 336 PROJEYE DESTEK VERDİ

Gazetecilerle bir araya gelen Dika Genel Sekreteri Alanlı, ajansta 1 genel sekreter, 24 uzman, 3 destek personelinin görev yaptığını hatırlattı. Ajansın on yılda 17 farklı mali destek programı düzenlediğini, 965 adet proje başvurusu aldığı, toplam bütçesi 299 Milyon 500 Bin TL’yi bulan 336 adet projeyi desteklediğini belirten Alanlı “Bu projelere ajansımız, 196 Milyon 832 Bin TL hibe desteği vermiştir. Ayrıca teknik destek faaliyeti kapsamında 276 adet eğitim hizmetine 1 Milyon 610 Bin TL hibe desteği verilmiştir” dedi.

BATMAN’A VERİLMİŞ OLAN DESTEKLER

Ajansın bugüne kadar Batman’da 69 Milyon TL bütçeli projelere 45 Milyon TL hibe desteği verdiğini belirten Alanlı “Özel sektöre yönelik 28 Milyon 640 Bin TL, kâr amacı gütmeyen kurum-kuruluşlara yönelik ise 40 Milyon 426 Bin TL’lik projeler hayata geçirildi” dedi.

BATMAN’IN DEVAM EDEN PROJELERİ

Batman OSB yollarının tamamlanması ve enerji alt yapısının iyileştirilmesi projesinin 2 Milyon 667 Bin TL, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Mor Kiryakos Manastırı Restorasyon Projesinin 1 Milyon 987 Bin TL, Batman 3. Küçük Sanayi Sitesi Altyapı ve Çevre Düzenleme Projesinin 1 Milyon 982 Bin TL, Kozluk Belediyesi’nin Küçük Sanayi Sitesi Projesinin Milyon 949 Bin TL bütçeli olduğunu hatırlatan Alanlı “Ulusal kaynakların yanı sıra, Avrupa Birliği’nin IPA programı kapsamında, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin Artuklu Üniversiteleri ortaklığında geliştirilen 3 Milyon 900 Bin Euro bütçeli TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşvik Edilmesi projemizi hayata geçireceğiz. Önümüzdeki dönem Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında bölgemizde olduğu gibi Batman’da da istihdam oluşturmaya yönelik projelere ağırlık vereceğiz” dedi.

1 MİLYON TL BÜTÇELİ FİZİBİLİTE DESTEĞİ VERİLECEK

Yeni dönemde bölgedeki tüm kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın iş birliği içerisinde, bölgenin ihtiyaçlarını dikkate alıp önceliklendirerek, yenilikçi bir yaklaşımla Batman ve diğer illerin kalkınmasını amaçladıklarını ifade eden Alanlı “Bu yıl ilk defa kamu kurumları ve STK’ların yanında KOBİ’lerimizin de başvurusuna açık olacak teknik destek programı ile bölgemizde kurumsal kapasitenin geliştirilmesinin çok yönlü ve daha kapsayıcı olması sağlanacak. Ayrıca mevcut durumda başvuruya açık olan Bir Milyon TL bütçeli fizibilite desteği programı ile bölgemizde yapılabilecek önemli yatırımların ön çalışması gerçekleştirilecektir” dedi.

BATMAN NASIL GELİŞİR, BUNA CEVAP ARAMALIYIZ

Alanlı, Batman’ı geliştirecek ve marka yapacak çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek “Biz her yere dokunuyoruz. Her yeri görebiliyoruz. Ancak DİKA, elinde sihirli değneği olan bir yapı değil. Kısıtlı bütçesi var. Bu bütçeyi 4 ilde eşit kullanarak bu illerin kalkınmasını sağlar. Burada Batman nasıl gelişir, hangi sektörlerle Batman gelişebilir bunu konuşmak gerekir. DİKA bu anlamda bir danışmanlık yeridir. Mesela tekstil, bu kentin gelişmesi için önemli bir kalem. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Mardin’de hayata geçirilmiş. Batman da buna uygun. Önümüzdeki dönem Batman’da da bunu hayata geçirerek, ajansın alanına girmeyen sektörlere de destek vermek mümkün hale gelebilir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete