GÜNDEM

BÖLGEYE 4,5 MİLYON TL DESTEK SÖZÜ!

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılında uygulanacak olan iki mali destek programı ile ilgili GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile işbirliği protokolü imzalandı.

BÖLGEYE 4,5 MİLYON TL DESTEK SÖZÜ!
16-12-2015 20:20
Google News

ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLENECEK

Protokoller Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil tarafından imzalandı. 2016 yılında uygulanacak olan “GAP Bölgesi’nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” nın toplam bütçesinin 3.000.000 TL olduğu belirtildi. Programın amacına ilişkin yapılan açıklamada “Projenin amacı, bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusunda farkındalığın arttırılmasıdır. Bölgede, GAP BKİ desteği ile kurulmuş olan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi ile GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi gibi danışmanlık ve araştırma merkezlerinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması planlanmaktadır” denildi.

ORGANİK TARIMA 1.500.000 TL DESTEK

2016 yılında uygulanacak olan “GAP Organik Değer Zinciri Pilot Projeler Mali Destek Programı”nın toplam bütçesinin ise 1.500.000 TL olduğu belirtilen açıklamada “Program’ın amacı Organik tarımsal üretimde örgütlenmenin teşvik edilmesi ve kurumsallaşmanın desteklenmesidir. Bölgesel, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi suretiyle; bölgede üretilen veya işlenen organik ürünlerin sürdürülebilir pazarlara erişiminin sağlanması amaçlanmaktadır” denildi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete