GÜNDEM

BORU HATTINI DELENLER YAKALANDI

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattında petrol kaçakçılığı yapan şahıslar, Şanlıurfa’da jandarma ekipleri tarafından yürütülen operasyonda yakalandı.

BORU HATTINI DELENLER YAKALANDI
11-12-2015 19:26
Google News

Edinilen bilgiye göre, petrol kaçakçılığı yapıldığına yönelik alınan ihbar, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığını harekete geçirdi. Siverek ilçesi Aslıca Mahallesi’nde yürütülen operasyonlarda, Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı üzerinde petrol kaçakçılığı yapıldığı tespit edildi. Denetimlerde, Y.K. isimli şahsa tescilli çekici ile bu çekiciye takılı C.A. adına tescilli olan yarı römork içerisinde 25 bin litre kaçak ham petrol ele geçirildi. 
Ayrıca Siverek’in Çubuklu Mahallesinde de BOTAŞ Petrol Boru Hattı üzerinde terk edilmiş, Şırnak ili Silopi ilçesindeki H.D adına tescilli kayıp ve çalıntı kaydı olmayan kamyon bulundu. Kamyonun kasasında bulunan akaryakıt tankında 18 bin kaçak ham petrol ele geçirildi. Her iki olayda toplam 43 bin litre kaçak ham petrol ele geçirilirken, olaylarla ilgisi olduğu değerlendirilen Y.K. C.A ve H.D. isimli şüpheli şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete