SAĞLIK

BOTOKS VE PRP UYARISI

Özel Batman Zilan Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Mutlu Çayırlı, Botoks ve PRP işlemleri konusunda bilgi verirken “Uzmanlar tarafından yapılmalıdır” dedi.

BOTOKS VE PRP UYARISI
30-12-2020 18:30
Google News

 

BOTOKS DOZU, UZMAN HEKİM TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMELİ

Dr. Çayırlı “Doğada bulunan bakteriden üretilen bir toksin olan botoks ile yapılan işlem, yüzde yaşlanmayla oluşan kırışıklıkların belirginliğini azaltan bir uygulamadır. Özellikle alın, kaş arası ve kazayağı olarak tabir edilen göz kenarı kırışıklıklarında son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca koltuk altı, el, ayak gibi yoğun terleme olan bölgelerde de terleme azaltıcı özelliği bulunmaktadır. Böylelikle kişilerin aşırı terlemeden kaynaklı sosyal hayattaki sıkıntılarının giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Botoks tıbbi bir işlem olduğundan, tecrübeli uzman bir hekim kontrolünde yapıldığı zaman yan etki riski son derece az ve güvenilir bir işlemdir. Yüz anatomisine hakim bilinçli ellerde uygun yerlere ve uygun dozlarda botoks yapılması oluşacak yan etki riskini elbette azaltacaktır. Bu nedenle uygulanacak botoks dozu ve uygulama alanlarının kararını ancak kişiyi ayrıntılı olarak değerlendirebilecek bir uzman hekimin vermesi önemlidir” dedi.

PRP NEDİR?
PRP işlemi hakkında bilgi veren Zilan Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Mutlu Çayırlı “Kişiden alınan kanın belli bir prosedürden sonra saç gelişiminde etkili maddelerden zengin olan kısmının ayrıştırılarak tekrar aynı kişiye enjekte edilmesi işlemidir. PRP saç tedavisi içinde faydalı bir yöntem olarak saçların tekrar büyümesine olanak sağlar. PRP son yıllarda çok sık uygulanan bir işlemdir. Ancak sonuçta kişiye bir çok kez enjeksiyon yöntemiyle uygulanan tıbbi bir işlem olduğundan, özellikle de kan alımı, uygulanacak tek kullanımlık tedavi kitlerinin kalitesi ve hijyen konusunda dikkatli ve tecrübeli uzman hekimin başında bulunduğu bir sağlık ekibi tarafından yapılması gerekmektedir” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete