GÜNDEM

BU BAKIŞLARI HİÇ KİMSE UNUTMASIN

Türkiye, son 10 günde 2 acı haberle uyandı.

BU BAKIŞLARI HİÇ KİMSE UNUTMASIN
04-07-2018 01:04
Google News

Önce Ankara’da canına kıyılan Eylül, yürekleri dağladı. Eylül’ün acısı dinmemişken, ikinci acı haber Ağrı’da bayram günü kaybolan ve 18. günün sonunda cesedine ulaşılan Leyla’dan geldi. İnsanlıktan nasibini almayan caniler, çocuklarımıza kıymaya başladı. Güzel yüzlü çocukların ölümleri ülke genelinde 81 milyonun yüreklerini dağladı.

Türkiye, son 15 gün içerisinde iki iğrenç haberle sarsıldı. İlk önce Ankara Polatlı’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın ölüm haberi ile şok yaşadık. Yaz tatili için memleketleri Polatlı’nın Uzunbeyli Mahallesine giden Yağlıkara Çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğlen saatlerinde arkadaşları ile birlikte oynamak için evden çıktıktan sonra kaybolmuştu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Uğur K. isimli şahsın aracında küçük kızın saç telleri bulunmuştu. Küçük kızın cansız bedeni ise Cuma günü, Polatlı’daki bir elektrik direğinin dibine gömülü olarak bulunmuş, istismar edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

4 yaşındaki Leyla ise Ağrı Kent merkezinde yaşayan 7 çocuklu Nihat ve Şükran Aydemir Çiftinin 6. çocuğu idi. Leyla, ailesiyle Ramazan Bayramında Ağrı’nın Bezirhane Köyüne gitti. Bayramın 1. günü aile bireyleri bayramlaşırken, Leyla da kapı önünde oynamaya çıktı. Leyla’dan bir daha haber alınamadı. Aile bireyleri, jandarma, AFAD, UMKE, köy sakinleri ve gönüllüler, köy çevresinde dağ, taş demeden arama çalışmalarına katıldı. Tüm Türkiye, Leyla’nın sağ salim bulunması için uda etti. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen sevindirici haber bir türlü gelmedi. Küçük kızın cansız bedeni, köylüler tarafından dere yatağında bulundu. Minik Leyla’nın da boğularak öldüğü belirlendi.

-Eylül ve Leyla’nın ölümü, tüm ülkede olduğu gibi Batman’da da infialle karşılandı. İki küçücük kız çocuğunun ölümünün ardından özellikle sosyal medya ulanıcıları, artık bu tür iğrençliklerin son bulması için gerekli tüm yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi. Ülkede özellikle son dönemde kadına, çocuğa ve savunmasız havanlara yönelik şiddet ve istismar olaylarının son bulmasını isteyen vatandaşlar, siyasileri göreve davet ediyor.

-Çok sayıda vatandaş, bu tür olayların son bulması için ağır yaptırımların gündeme alınmasını ve yasal düzenlemeler yapılmasını istiyor. Ülkemizde Özgecan cinayeti ile patlak veren cinayet, şiddet ve cinsel istismar olaylarının, yasalardaki esnekliklerden kaynaklandığına dikkat çekiliyor.

 

8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, yaz tatili için gittiği memleketi Polatlı İlçesinde kayboldu, küçük kızın cansız bedeni, elektrik direğinin dibine gömülü halde bulundu.

 

4 yaşındaki Leyla, bayram ziyareti için gittiği Ağrı’nın Bezirhane Köyünde kayboldu, cansız bedeni dere yatağında bulundu.

Batman Sonsöz Gazetesi olarak bu masum bakışlara ve minik bedenlere kıyan canileri asla unutmayacak, unutturmayacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete