GÜNDEM

BU BİR İNSANLIK AYIBI!...

Çamlıca Mahallesinde çocuk ve annelerinin yaşadığı evi görenlerin yüreği burkuyor.

BU BİR İNSANLIK AYIBI!...
08-01-2016 21:15
Google News

3 yıl önce henüz bilinmeyen bir nedenle kocası tarafından terk edilen anne ve 6 çocuğu, yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Anne ve çocuklarının kaldığı evin damının damladığı ve her tarafın su içerisinde olması yaşadıkları dramı gösteriyor. Kiralık ve harabe evde yaşam mücadelesi veren aile, yakacak odun bulamadıklarını hayırsever vatandaşların desteği ile geçindiklerini dile getirdi. Anne Süslü Şut, durumunu Sosyal Yardımlaşma Kurumuna bildirdiğini ancak sonuç alamadığını dile getirdi. Elektrik faturasının bir doktor tarafından ödendiğini belirten Anne Şut “Halimizi bilmeyen yok. Zor durumdayız. Yiyecek bulamıyoruz. Çocuklarıma zor bakıyorum. Hayırseverlerin desteği olmasa açlıktan ölürüz. Her günümüz diğer günümüzden kötü. Komşularım bana destek oluyor. Çocuklarımın öğretmenleri bize destek oluyor” dedi.

10 YAŞINDAKİ KIZI İŞİTME ENGELLİ

10 yaşındaki kızının işitme engelli olduğunu belirten Anne Şut “Kızıma evde bakım hizmeti kapsamında bana maaş verebilirler. Kızım duymuyor konuşmuyor. Buna ilişkin raporu da var. Çocuklarımın giyecek elbiseleri yok. Durumumuz ortada herkes görüyor. Evde soba var ama yakacak odunumuz yok. Evde sıcak yemek bulamıyoruz. Bütün komşularım bu durumu biliyor ve onlar bana destek oluyor” dedi.

ODALAR SU İÇİNDE

Yaşadıkları evin kira olduğunu ifade eden Şut, kira bedeli olarak 150 lira ödediklerini kaydetti. Evin damladığını damdaki suyun içeri aktığını söyleyen Şut “çaresiz bir şekilde destek bekliyoruz. Eşim beni 3 yıl önce terk etti. Bu çocuklarla yalnız başımıza kaldık. Çocuklarıma bakacak durumum yok. Bana Allah rızası için yardımcı olun. Hayırsever ve yetkili herkese sesleniyorum bana yardım edin” ifadelerini kullandı. Çaresiz ailenin komşuları da Çamlıca Mahallesi 2401 sokakta ikamet eden ailenin zor durumda olduğunu dile getirerek, herkesin yardım etmesi gerektiğini anlattı. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete