GÜNDEM

BU BLOKLAR, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BEKLİYOR…

Batman’da kentsel dönüşümden kaynaklı sorunlar,artarak devam ediyor.

BU BLOKLAR, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BEKLİYOR…
20-04-2017 21:18
Google News

Bahçelievler Mahallesi Abdurrezzak Ceylan Caddesi üzerinde bulunan ve çökme tehlikesi bulunan 30 Evler Bloğu, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmayı bekliyor.

Bahçelievler Mahallesi Sakinleri, yıkılma tehlikesi altında bulunan 30 Evler Bloğunun, kentsel dönüşüme alındığını ancak konuyla ilgili somut hiçbir adımın atılmadığından yakındı. Konuyla ilgili düzenlenen basın açıklamasına, mahalle sakinleri katıldı.

“1 YILDIR BELEDİYEDEN RUHSAT BEKLİYORUZ”

30 haneden oluşan 5 bloğun, yıkılma aşamasında olduğunu söyleyen Mahalle Sakinlerinden Ahmet Aslan “Bu evler en az 40 yıllık evlerdir. 5 blokta, toplam 30 hane var. Kentsel dönüşüm projesini duyunca sevindik. Kentsel dönüşüm için 5 bloğu müteahhide verdik. 1 senedir Belediyeden ruhsat ve imar bekliyoruz. Henüz bir adım atılmadı. Batman’ın en önemli sorunu kentsel dönüşümdür. Yetkililer buna neden sessiz kalıyor? Sadece Bahçelievler Mahallesi değil, kentin tamamında bu tür sorunlar yaşanırken, hiçbir somut adımın atılmamasını anlamış değiliz” dedi.

“HEPİMİZ RİSK ALTINDAYIZ”

Aslan,  Belediye Yetkililerine seslenerek “Evler eski olduğu için artık tehlike arz ediyor. Ayrıca altyapı sorunları da bitmiyor. Kötü kokular yayılıyor. Yıkılacağı korkusuyla çocuklarımız, ailelerimiz için endişe duyuyoruz. Belediye Yetkilileri, kentsel dönüşüm iznini bir an önce çıkarmalıdır” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete