SAĞLIK

BU CİHAZ ÇOK KONUŞULACAK

Özel Batman Dünya Hastanesi Excimer Lazer EX500 cihazının tanıtımı için basın mensupları ile bir araya geldi.

BU CİHAZ ÇOK KONUŞULACAK
12-09-2021 12:19
BATMAN
Google News

BÖLGEDE BULUNMAYAN BİR CİHAZ

Özel Batman Dünya Hastanesi, bölgede bulunmayan son teknolojiyle donatılmış 5 Milyon TL değerindeki Excimer Lazer tedavisinde kullanılan göz cihazını Batman halkının hizmetine sundu. 

BASIN TOPLANTISI İLE TANITILDI

Ottoman Cafe’de düzenlenen tanıtım toplantısına, Hastane Genel Müdürü Memduh Duman, Başhekim Op. Dr. Rafet Tok, Hastane Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Tuncer Toklu ve Halkla İlişkiler Müdürü Hanife Sedef Işık katıldı.

Basın toplantısında Özel Batman Dünya Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Yalçın İşcan, cihazını tanıtımını yaptı.

GÖZ ÇİZDİRME OLARAK BİLİNİYOR

Halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak da bilinen Excimer Lazer tedavisinin, dünyada 30 yılı aşkın süredir güvenle kullanıldığını ifade eden Dr. Yalçın İşcan “Bu tedaviyi dünyanın en iyi klinikleri ile aynı standartlarda en son teknoloji cihazları ile doğup büyüdüğüm şehre getirmenin ve en büyük hayallerimden birisini gerçekleştirmiş olmanın paha biçilmez mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum” dedi.

HASTALAR, ANKARA VE İSTANBUL’A GİTMEYECEK

Birçok hastanın Ankara ve İstanbul gibi büyük şehir hastanelerine gitmekten kurtulduğunu belirten İşcan, miyop, hipermetrop ve astigmat olarak adlandırılan kırılma kusurlarının kalıcı tedavisinde uygulanan Excimer Lazer hakkında açıklamalarda bulundu.

18 YAŞ ÜSTÜNE UYGULANABİLİYOR

Tedavide, lazer ışınının hedeflenen dokuyu istenilen kalınlık ve genişlikte ortadan kaldırdığını, böylece gözün en dışında bulunan kornea tabakasında kalıcı bir değişim meydana getirilerek miyop, hipermetrop ya da astigmatın tedavisinin gerçekleştiğini belirten İşcan; "Bu tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşını geçmiş olmak, son 1 yılda gözlük numarasının değişmemiş olması ve kornea tabakasının yapısal özelliklerinin lazere uygun olması gereklidir" dedi. 

HER HASTAYA AYRI TEDAVİ

Her hastaya ayrı bir tedavi süreci izlediklerini belirten Op. Dr. Yalçın İşcan; “Bunun için rutin göz muayenesinin yanında kornea tomografisi istenir ve uygun kişilere cerrahi uygulanabilir. Bugün gelinen noktada Excimer Lazer fotoablasyonla 8 dereceye kadar miyop 5 dereceye kadar hipermetrop ve astigmat tedavisi gerçekleştirilebiliyor  Hem NOTOUCH hem de LASIK yöntemini kliniğimizde en son standartlarda gerçekleştiriyoruz. Her iki yöntemde de operasyon esnasında ağrı yoktur.

Bu tedavi sonunda gözlüklerden kalıcı kurtulmak mümkün. Kullanılan cihaza göre değişmekle birlikte 20 saniyeden 1 dakikaya kadar bir süre boyunca lazer uygulanır, hastanın lazer odasında kalma süresi toplamda 5-10 dakikadır. Kullandığımız cihaz dünyanın en hızlı ve en güvenilir cihazı diyebilirim, en fazla 20 saniyede en büyük numaraları dahi sıfırlayabilmektedir. Güneydoğuda, buradan Şanlıurfa'ya kadar  bu cihaz yok ve Doğu Anadolu'da da hiç yok diye biliyorum. İstanbul'da genelinde 3 adet var. 3 aylık bir sürede 100 hastamız bu cihazla tedavilerini oldular. Talep çok fazla. Birçok insan bu tedavinin burada yapıldığından habersiz. Sizlerin bu konuda desteğini bekliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete