EĞİTİM

Bu çocuklar, Batman’ın gururu...

Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi Öğrencileri Mercan Yılmaz ve Hazal Zehra Aksak, hazırladıkları proje ile TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisinde matematik alanında Türkiye İkincisi oldu.

Bu çocuklar, Batman’ın gururu...
05-01-2023 18:20
05-01-2023 18:29
BATMAN
Google News

 “GURURLUYUZ”

öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisi, Milli Eğitim Bakanı  Mahmut Özer’in katılımı ile Ankara’da gerçekleşti. Yarışmanın finalinde Türk Telekom Anadolu Lisesi Öğrencileri Hazal Zehra Aksak ve Mercan Yılmaz’ın hazırladığı Tekrar Eden Dizi Biçimindeki Doğal Sayılar İçin Fermatın Küçük Teoreminden Yararlanılarak Genel Bir Bölünebilme Kuralı Bulunması projesi, Türkiye İkincisi olarak derece aldı. Türk Telekom Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İsen “Öğrencilerimiz ulusal bazda yaklaşık yılda 80'e yakın projelerle çeşitli yarışmalara katılıyor. Bu yarışmalardan 2022 yılında Türkiye bazında 3 ulusal ödül aldılar. En son  TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasında matematik alanında Türkiye İkinciliğini elde ettiler. Genelde Batmanımıza özelde de bize bu gururu yaşattılar” dedi.

“YENİ HEDEFİMİZ ULUSLARARASI DERECE…”

Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Yusuf Erbek “Yarışmaya Türkiye genelinden 666 proje başvurmuştu. Jüri karşısına davet edilen 30 proje vardı. Bunlardan da 2’si matematik alanında bizim okulumuzun projeleriydi. Projelerden biri kriptoloji alanında şifreleme bilimi ile ilgili bir projemizdi. Biri de dizilerle ilgili genel bir bölünebilme kuralı projesiydi. Çocuklar yanıma geldiğinde bunların verdiği fikirler hoşuma gitmişti ve oturduk, bu fikir üzerine çalıştık. Projelerini geliştirdik ve başvurduk. Başvuru sonucu Ankara’ya davet edildik. 2 gün boyunca çocuklarımız orada sunumlarını yaptı. Sonrasında jüri karşısına çıktılar. Jüri karşısında savunmalarını yaptıktan sonra da ikincilikle Batman'a geri döndük. Ulusal düzeyde zaten birçok başarımız var. Yeni hedefimiz uluslararası düzeyde bir derecemiz yok. Artık orayı hedefledik” dedi.

OKULA 10 BİN TL PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Batman Türk Telekom Anadolu Lisesinde 11. Sınıf Öğrencileri Hazal Zehra Aksak ve Mercan Yılmaz ise “Projemiz matematik alanında oldu. Yaklaşık 660 proje vardı. Bu projeler içerisinde bizim projemiz kabul edildi. Projemiz tekrar eden dizi biçimindeki doğal sayılarla ilgili genel bir bölünebilme kuralına ulaştık. Ankara'ya giderek Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster sunumu Yarışmasında derece aldık. İkincilikle Batman'a geri döndük. Çok gururluyuz” dedi. Yarışmada ikinci olan Türk Telekom Anadolu Lisesi 10 bin 500 lira para ödülü kazandı. Ayrıca yarışmaya katılan tüm projelere Milli Eğitim Bakanı tarafından tablet hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete