GÜNDEM

BU ÇOCUKLAR KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL!

Batman’da yaşları 7–10 arasında değişen 3 çocuk, geceyi Atatürk Parkı’nda geçirdi. Sabahın ilk ışıkları ile görüntülediğimiz çocuklar, parktaki vatandaşların ise umurunda olmadı.

BU ÇOCUKLAR KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL!
12-06-2019 23:05
Google News

 

KİMSE ONLARI GÖRMEDİ

Yaşları 7–10 arasında değişen 3 çocuk, kentin en işlek noktası Atatürk Parkı’nda çimlerin üzerinde uyudu. Atatürk Parkı’nda çimlerin üzerine serpe serpe uzanıp geceleyen çocuklar,  muhabirimizden başka kimsenin dikkatini çekmedi. Vatandaşlar ya da parktaki görevliler, korumasız ve çaresiz haldeki çocuklara aldırış etmedi. Atatürk Parkındaki Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İdari Koruma Müdürlüğü ile 300 metre uzaklıktaki Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nin bu manzaraya sessiz kalması, kafalarda soru işaretleri yarattı.

SUÇ ŞEBEKELERİNİN HEDEFİ OLUYORLAR

Muhabirimize konuşan bazı vatandaşlar “Gece bekçileri ve polislerin en sık devriye gezdiği parkta, üç çocuğun durumunu hiçbir görevli merak bile etmedi. Çocuklar evden mi kaçtı, zorla mı kaçırıldı, başka şehirden mi geldi, evsiz ve kimsesiz mi, kimse merak edip sormadı. Spor yapmak için her sabah Atatürk Parkına geliyoruz. Her sabah burada uyuyan çocuklar görüyoruz. Ailelerin ve görevlilerin sorumsuzluğu yüzünden çocuklar, madde bağımlılığı ya da suç şebekelerinin hedefi haline geliyor. Park, 24 saat kameralarla izleniyor ama bu çocukları kimse görmüyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete